FEDERATIA ROMANA DE TRIATLON

FEDERATIA ROMANA DE TRIATLON

Sportivi din Ucraina găzduiți de FR Triatlon si COSR

Status: Fundraising

FR Triatlon a "adoptat" 2 antrenori si 8 sportivi din Ucraina. Casele lor din Harkov, au fost distruse, iar părinții lor sunt pe front. 7 dintre cei 8 sportivi sunt minori.

[ Show more ]
52.1% Complete

5,210 RON

Sumă:

3

Galantomi:

33

Donații:

10,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Federația Română de Triatlon cu sprijinul COSR găzduiește in perioada 24 aprilie – 4 mai opt sportivi si doi antrenori din Ucraina.

Războiul i-a prins în cantonament în Alanya și nu au mai putut să se întoarcă în infernul din Harkov. Acum, aceștia au venit să se pregătească la Complexul Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani.

Echipa Ucrainei va rămâne în pregătire centralizată alături de lotul național tricolor. Comitetul Olimpic și Sportiv Român va suporta cheltuielile legate de pregătirea ucrainenilor conform deciziei Comitetului Executiv COSR.

Delegația ucraineană a ajuns în România înainte de Paște și a fost impresionată de primirea de la Izvorani și de condițiile de pregătire. Aceștia au povestit că absolut toți membrii echipei au rămas fără case după bombardamentele din Harkov. Mama unui sportiv ucrainean, care a venit din Germania și și-a recuperat copilul, a confirmat că părinții celorlalți sportivi luptă pe front. Unul dintre antrenorii ucraineni a povestit că un alt component al echipei, un băiat de 15 ani, a rămas captiv în Harkov și se caută soluții pentru aducerea lui în România.

Sportiva cu cele mai bune rezultate din delegația ucraineană este Daryna Moskalenko, ea e campioană națională la categoria Elite si speranță pentru JO Paris 2024. Ucrainenii sunt emoționați de modul în care au fost primiți și atenția cu care sunt tratați în România. Ei sunt acum parteneri de antrenament pentru cei 25 de membrii ai Lotului Național al României. Printre tricolorii care se află la Izvorani este și Carol Popa, 15 ani, care a ocupat recent locul 8 la Cupa Europeană de la Yenisehir. Popa este unul dintre tinerii care speră la calificarea pentru JO Los Angeles 2028, alături de Raul Petre, Ariana Chiș sau Delia Dudău. Antrenorii români, Simone Diamantini – antrenor coordonator, Cristi Doicescu – antrenor lot și Gabi Constantinescu – antrenor secund lot național sunt cei care colaborează zilnic cu echipa ucraineană.

Dorinta noastra, este sa putem sa extindem aceasta perioada până in luna septembrie si pentru acest lucru avem nevoie de ajutorul comunității de triatlon. Urmează sa facem o campanie de strângere de fonduri pentru a prelungi șederea sportivilor din Ucraina si nu in ultimul rand sperăm sa gasim cluburi care sa “adopte” cate unul sau doi sportivi.

Acum este momentul sa aratam ca suntem mai mult decat niste practicanți de triatlon, acum este momentul sa aratam ca suntem o comunitate guvernata de empatie si înțelegere.