Fundația Comunitară București

Fundația Comunitară București

Amenajam gradina din curtea scolii - proiect sustinut prin Platforma de Mediu pentru Bucuresti

Status: Fundraising

Fondurile vor contribui la amenajarea unei grădini pedagogice în curtea Școlii Gimnaziale nr. 1 din Buftea.

 

[ Show more ]
100% Complete

20,421 RON

Sumă:

1

Galantomi:

26

Donații:

20,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

“Amenajăm grădina din curtea școlii” este un proiect al grupului de inițiativă Cu ochii pe verde, susținută prin Platforma de Mediu pentru București, un program al Fundației Comunitare București.

Fondurile vor contribui la amenajarea unei grădini pedagogice în curtea Școlii Gimnaziale nr. 1 din Buftea. Școala este situată între blocurile cartierului Studio și împarte o curte de 350 de metri cu grădinița alăturată. În cele două instituții studiază 1.270 de școlari și 70 de preșcolari.

Grupul de inițiativă Cu ochii pe verde își propune să amenajeze curtea interioară ce deservește cele două instituții oferind astfel:

- o grădină pedagogică unde elevii și profesorii școlii pot desfășura orele de curs în natură, chiar în fața școlii;

- un spațiu de petrecere a timpului liber în natură pentru cei 70 de preșcolari ai grădiniței;

- contextul ideal pentru ca cele două grupuri de beneficiari (școlari și preșcolari) să petreacă timp împreună în timp ce învață despre îngrijirea spațiului verde de proximitate.

Despre Platforma de mediu

Platforma de mediu pentru București, inițiată de Fundația Comunitară București împreună cu ING Bank România, urmărește dezvoltarea participativă a unei viziuni de mediu pentru București și Ilfov. Platforma aduce împreună organizații non-profit, grupuri de inițiativă civică, autorități publice și companii, pentru a crea impact colectiv în oraș. Scopul comun este ca bucureștenii să ducă o viață sănătoasă, companiile să reducă riscurile legate de mediu, iar autoritățile să poată construi politici sustenabile pe termen lung.

Primele inițiative cu care a pornit Platforma de mediu sunt Raportul de cercetare privind starea mediului în București și proiectele pilot legate de Parcul Natural Văcărești, Aerlive.ro și Verde citadin, care au fost finanțate din 2021 și urmează să fie dezvoltate în continuare.

Mai multe pe platformademediu.ro.