Asociația Bright Future for Every Child

Asociația Bright Future for Every Child

Moș Crăciun special pentru copii speciali! ~ 2022

Status: Inchis

Anul acesta, de Crăciun, oferă în dar cât mai multe ore de terapie copiilor din Centrul pentru autism „Bright Future”.



[ Show more ]
36.474025974026% Complete

28,085 RON

Sumă:

44

Galantomi:

218

Donații:

77,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Sprijinim recuperarea copiilor cu autism

În ochii fiecărui copil cu autism se găsește o poveste pe care el învață să ne-o spună. Pentru a-l ajuta, noi, cei de la Asociația „Bright Future for Every Child”, căutăm sprijin în oferirea gratuită a orelor de terapie specializată.

Autism în România - cifre care ne stau grele pe umeri

Anual, 1 din 54 de copii din România este diagnosticat cu autism. Aceste cifre se schimbă de la an la an, iar formele autismului sunt din ce în ce mai diverse. O bună parte din cauzele care provoacă autismul rămân în momentul de față necunoscute, iar diagnosticul se pune în baza unor manifestări specifice: copiii atipici au dificultăți în comunicarea și interacțiunea socială și se pot diferenția prin comportamente repetitive sau anumite fixații.

Iar singura modalitate prin care acești copii pot avea o viață normală este respectarea unui plan terapeutic de recuperare care, de altfel, este foarte costisitor. În funcție de gradul de afectare, un copil cu autism are nevoie de la 2 până la 6 ore de terapie pe zi, iar un părinte plătește lunar pentru terapia copilului său cu autism între 3200 lei și 7700 lei. 

Cei mai buni aliați ai copiilor cu autism: părinții și comunitatea care îi înconjoară

Cei mai mulți părinți sacrifică cea mai mare parte din bugetul lunar doar pentru terapia copiilor lor. Și de cele mai multe ori, acest buget este insuficient pentru a acoperi numărul de ședințe de care are nevoie un copil. În consecință, evoluția copiilor este întârziată, indiferent de cât de multe sacrificii fac părinții pentru a-i aduce în centrul nostru.

Ce putem face noi și cum ne poți ajuta TU pentru o bună evoluție a copiilor cu autism

Noi suntem expuși zilnic acestor cazuri la Centrul pentru autism „Bright Future” și nu putem fi indiferenți. În acest context, încercăm să le oferim cât mai mult sprijin familiilor care au cea mai mare nevoie. În centrul nostru vin și câte doi copii dintr-o singură familie. Cum ar putea oare doi adulți să asigure financiar atâtea ore de terapie? Sau cum reușește să se descurce un părinte care își crește singur copilul cu autism? 

În Asociația „Bright Future for Every Child” organizăm constant campanii de strângere de fonduri sau materiale utile pentru a spori recuperarea copiilor cu autism. Anul acesta organizăm din nou campania „Moș Crăciun special pentru copii speciali”, o ocazie cum nu se poate mai potrivită în care le oferim în dar copiilor noștri mai multe ore de terapie. De fapt, le dăruim mai multe șanse de recuperare, mai multă speranță și o viață normală atât pentru ei, cât și pentru părinții care îi cresc cu atâta răbdare și dăruire.

Fii Moș Crăciun pentru copii speciali, formează o comunitate în jurul tău, spune mai departe povestea noastră și oferă în dar ore de terapie pentru copiii cu autism!