E-Romnja - Asociația pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome

E-Romnja - Asociația pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome

Centre comunitare Mizil și Valea Seacă

Status: Fundraising

Centrele comunitare pentru femei rome din comunitățile Mizil și Valea Seacă au nevoie de sprijinul tău.

[ Show more ]
100% Complete

5,065 RON

Sumă:

1

Galantomi:

17

Donații:

2,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

În primii ani de activitate, spațiile în care ne întâlneam erau pe stradă, în parcuri, în curțile sau în casele femeilor și deși ne simțeam în siguranță, existau mulți factori externi care ne întrerupeau întâlnirile. Am ajuns să ne dorim mult să avem un spațiu sigur, doar al nostru, în care să ne putem întâlni.

 

După foarte multe chestionări și problematizări legate de sustenabilitatea unui centru comunitar, de relațiile și dinamicile de putere pe care le puteam crea sau dezvolta în comunitate, în 2018 ne-am asumat toate riscurile și am inaugurat primul centru comunitar în Valea Seacă, care se află acum în gestionarea totală a femeilor din comunitate.

 

Între timp, am deschis și cel de al doilea centru comunitar, de această dată, la Mizil.


În toată această perioadă, am creat condiții pentru ca centrele comunitare din Mizil și Valea Seacă să devină spații sigure, incluzive și intersecționale pentru femeile, tinerii și tinerele rome din comunitate, două locuri unde aceștia se adună pentru diferite activități - de la gătit și prânzuri comunitare, până la planificări lunare, ateliere, proiecții video sau, pur și simplu, discuții sincere pe subiecte deloc ușoare. În aceste centre, femeile găsesc întodeauna produse de igienă, de contracepție sau de îngrijire.


Aceste spații au prins viață datorită grupurilor noastre de femei, tinere și tineri și treptat, au devenit punctele centrale al activităților noastre în aceste două comunități.



Poți susține aceste centre prin donare directă sau prin donarea zilei tale de naștere.

 

Pentru mai multe detalii despre activitatea noastră poți accesa site-ul asociației www.e-romnja.ro sau ne poți urmări pe rețelele noastre de social media: @eromnja12 pe Instagram sau @E-Romnja pe Facebook.