WWF România

WWF România

BEAR AGAIN - Orfelinatul de urși

Status: Fundraising

Din 2004, în Munții Hășmaș, județul Harghita, funcționează singurul Centru pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din Europa.

Rolul principal al Orfelinatului de urși Bear Again este de a salva de la o soartă tragică ursuleții orfani

[ Show more ]

0 RON

Sumă:

1

Galantomi:

0

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Rolul principal al Orfelinatului de urși Bear Again este de a salva de la o soartă tragică ursuleții ajunși orfani din diverse motive. Cum? Copiind cât mai fidel experiența pe care ei ar fi avut-o alături de mama lor în natură, astfel încât cu minim de contact uman să se dezvolte iar la finalul celor 2 ani de reabilitare să se integreze în sălbăticie, locul lor de naștere.

Bear Again este unic în Europa datorită metodei folosite în integrarea ursuleților orfani în sălbăticie, testată și îmbunătățită în permanență. Pe lângă munca depusă pentru îngrijirea puilor de urs nou veniți, au fost demarate mai multe proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de la orfelinat, mai ales că generații noi de ursuleți rămași fără mamă continuă să apară.

De la începutul acestui an au ajuns încă 15 noi locatari la Orfelinat iar cum treaba nu se oprește niciodată aici, iată noutățile:

  • cei 11 urși de anul trecut vor fi mutați în curând în cea de-a treia incintă și apoi vor putea ieși în sălbăticie;

  • a fost finalizată căsuța pentru carantină cu trei încăperi la care s-a lucrat din luna ianuarie, două încăperi pentru carantină și cea din mijloc are o sobă pe lemne care încălzește căsuța;

  • țarcul de rezervă a fost revizuit și reparat complet, pentru a fi casa permanentă a 3 pui de urs care din diferite motive nu pot fi eliberați;

  • au fost făcute reparațiile anuale la țarcurile în care locuiesc ursuleții, după ce s-a topit zăpada;

  • se lucrează de zor la al treilea funicular, sistemul de hrănire prin cablu;

  • au fost făcute reparații la țarcul mic, unde e căsuța bârlog și au fost montate 3 porți din metal la intrarea în țarcuri;

  • incintele au fost întărite;

Putem spune că eforturile echipei de la orfelinat sunt cu adevărat neîncetate, iar generații de urși orfani au fost eliberate cu succes din centrul de reabilitare în habitatul lor natural.

 

Cu toate acestea, provocările se înmulțesc pe zi ce trece!

Nevoile și cheltuielile constante ajung în decursul unui an la peste 60.000 euro, iar în prezent, inflația a crescut masiv cheltuielile de întreținere ale centrului. 

Totodată, toate aceste reparații, transporturi, îngrijiri medicale și construcții nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul oamenilor din jurul nostru care donează pentru o cauză nobilă.

 

Alături de donatorii noștri reușim să ajutăm în fiecare an zeci de ursuleți orfani, oferindu-le o șansă la o viață normală de urs!