Asociatia Împreună pentru Bubu

Asociatia Împreună pentru Bubu

Ajungem in New York pentru Amelia

Status: Inchis

Ajungem in New York pentru 52 de zile. Wowww si de doua ori Wow wow , pentru ca ajungem printr-un erou care va face un UltramaratonMaraton de 52 de zile.

[ Show more ]
0% Complete

0 RON

Sumă:

0

Galantomi:

0

Donații:

100,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Ajungem in New York pentru 52 de zile. Wowww si de doua ori Wow wow , pentru ca ajungem printr-un erou care va face un UltramaratonMaraton de 52 de zile.

Va alerga pentru Amelia, fetita noastra din asociatie care are nevoie de peste 2 milioane de euro, ca sa primeasca tratamentul salvator.

V-om pune pentru prima data , in istoria asociatiei , peste 5000 km -i la vanzare iar in felul acesta ne dorim sa il spijinim si pe eroul nostru si si pe eroina noastra micuta.

Doi luptatori , doi campioni , amandoi lupta pentru viata , Adrian va alerga si va lupta cu toate puterile sa reziste 52 de zile incontinuu la alergat,  iar Amelia este intr-o cursa continua, de multe luni,  ca sa stranga bani pentru tratamentul salvator.

L-am rugat pe Adrian sa ne spuna care este povestea lui, iar mai jos va las marturia lui , cuvintele lui si gandurile lui, asternute in cateva propozitii:

“Pentru fiecare copil care invata sa mearga, primii pasi sunt facuti in alergare, iar dupa deprinderile miscarii, alergarea devine a doua forma de miscare.

Jocurile copilariei, harjoneala si fotbalul(marea iubire a multora dintre noi) nu puteau fi deprise fara alergare. Asa ca, inca din frageda copilarie am inceput sa alerg. Mama mi-a insuflat aceasta bucurie pentru alergare, alergand zilnic impreuna in Parcul Romanescu din Craiova, intre 3 si 5 km. Apoi, in scoala primara, am fost la clubul de atletism din Banie, unde am alergat distante scurte, 60m si 100m plat. In clasa a IV-a am facut o decalcifiere masiva la nivelul genunchilor si mi s-a interzis sa mai fac sport de performanta.

M-am reintors la alergare, mult mai tarziu, in anul 2006, cand am decis ca este momentul sa alerg un maraton. A fost nevoie de doi ani de pregatire, dupa care, pe 8 august 2008 am alergat primul marathon in Herastrau. Apoi, am trecut de la maraton la ultramaraton, cateva competitii in fiecare an, dupa care la curse de 24 de ore, 144 de ore sau 240 de ore.

Cele mai notabile rezultate din ultima perioada au fost:

  • Ten day race – 872 km parcursi, locul 8 la general si 3 la categorie -2019
  • Campionatul national de 24 de ore- locul 2 cu echipa – 2021
  • Six day race – 662 km – locul 3 la general si locul 1 la categorie – 2022

Datorita ultimei performante, cea mai buna performanta nationala pana in acest moment, m-am calificat la cursa  3100 mile Self-Transendence Race, ce se va desfasura la New York, pe o perioada de 52 de zile, din 28 august 2023 pana pe 18 octombrie 2023.

Poate multi se intreaba de ce ai face o astfel de cursa, de 5000 de km, ce se tine pe o bucla de 883 de m si pe care trebuie sa o parcurgi zilnic de minim 113 ori, pentru a reusi sa acoperi distanta.

Nu este vorba de un premiu, deoarece cel care castiga primeste un trofeu si un tricou.

Aceasta calatorie de 52 de zile, duce corpul la o epuizare maxima si dezvolta capacitati mentale si sufletesti nebanuite. In primul rand, ce voi invata dupa aceasta alergare, este ca limitele umane sunt doar niste jaloane pe care ni le stabilim mental. Pe de alta parte, trairile sufletesti sunt de asa mare intensitate, incat se poate considera ca este o cale initiatica spre porpria inima spirituala.

Pe de alta parte, o astfel de cursa necesita cheltuieli substantiale. O estimare, nu exhaustiva, se apropie de 10.000 de $. Sunt incluse aici biletele de avion(~1200$), cazarea(~3000$), cele 20 de perechi de incaltaminte(pot parea enorm de multe, dar datorita suprafetei foarte dure si rugoase pe care se alearga, o pereche de incaltaminte rezista intre 2 si 3 zile – 3000$), suplimentele de efort(~1000 $), taxa de inscriere(intre 1250$ si 2500$ – pentru anul asta inca nu este publicata).

Am decis sa imi dedic acesti km-i fetitei , Amelia pentru ca vad lupta din spatele boli, a ei si a parintilor ei.

Imi doresc sa vindem acesti km si sa impartim ajutorul primit.”

Dragilor , 1 km= 20lei , 10lei vor merge catre Adrian si 10lei catre Amelia.

Adrian are nevoie de bani pentru a ajunge la cursa aceasta si pentru a avea cele necesare , si prin el cazul nostru cu Amelia va ajunge pana in New York.

Daca facem un calcul : 5000km X 20 lei = 100.000lei, este o suma care ii va ajuta pe amandoi , iar noi putem fi mandrii de UN ROMAN care este printre cei mai buni , undeva departe, care va face un efort supra-omenesc atat pentru el cat si pentru fetita noastra Amelia.

Amelia, in varsta 1 an si 5  luni, suferă de Atrofie musculară spinală tipul 1( SMA1), forma cea mai grava, o boală genetică rară care îi atrofiază toți mușchii corpului și o lasă fără puteri.

Tratamentul care înlocuiește gena defectă, astfel incat fetita sa poata avea o viata normala și care poarta denumirea de Zolgensma, costă 2.1 milioane Euro.

Este cel mai scump tratament genetic din lume la momentul actual.

Fetita  a avut o evolutie normala dupa nastere insa de la varsta de 2 luni a devenit hipotona, ne mai putand sa-si miste manutele si piciorusele la fel ca inainte.

Medicii zic că mușchii ei vor fi din ce în ce mai slăbiți până când nu va mai putea nici respira și cel mai probabil va urca la cer în primii ani de viață, daca nu primeste tratamentul acesta.

Avem nevoie de fiecare dintre voi , sa cumparati 1 km , 2km, 10km ….haideti sa ii vindem pe toti sa ii ajutam pe acesti eroi.

Va atasez link-ul pentru a putea cumpara km-i , iar dupa finalizarea donatiei veti primi o surpriza pe email( in maxim 48ore), de aceea va rog sa verificati si in SPAM email-ul de la noi.

LINK KM-i – avem de vanzare 5000mii 🙂 sunt foarte bucuroasa ca ne-a ales Adrian pe noi sa ii fim alaturi in aceasta cursa.

https://impreunapentrububu.ro/cumpara-km/?mesager=13668

Haideti sa facem fapte mari impreuna, pentru ca doar impreuna suntem mai puternici.

#picioareusoare #maraton52zile #AdrianPapuc