Invingem Autismul

Invingem Autismul

Centrul Multidisciplinar de Interventii pentru Autism

Status: Inchis

Proiectul Centru Multidisciplinar de Intervenţii pentru Autism are drept scop menţinerea serviciilor actuale pentru 24 de copii si adolescenti cu autism și alte tulburări de dezvoltare.

[ Show more ]

40,379 RON

Sumă:

30

Galantomi:

228

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Proiectul Centru Multidisciplinar de Intervenţii pentru Autism are drept scop menţinerea serviciilor actuale pentru 24 de copii si adolescenti cu autism.

Acest centru este dedicat educației copiilor cu autism bazate în principal pe următoarele intervenții: analiza comportamentală aplicată - Applied Behavior Analysis (ABA), logopedie, metode care au recunoaștere internațională și cele mai bune rezultate în intervenția pentru copiii cu TSA.

Fiecare beneficiar are un program personalizat de intervenție, realizat în urma evaluării nevoilor sale individuale, pentru a se integra social și în școală. Obiectivele fiecărui program individual pun accent pe comunicarea funcțională, abilități de viață independentă și cunoștințe cognitive.

Centrul este dedicat învățării abilităților funcționale care să faciliteze copiilor, viitori adulți, independență la școală, acasă și în diverse medii sociale sau funcționale (teatru, magazin, autobuz etc). Considerăm totodată prioritară dobândirea de abilități sociale necesare integrării în aceste medii și care să îi ajute să își creeze relații cu oamenii din jurul lor.

Programul de lucru al copiilor cuprinde activități 1 la 1 (copil/terapeut) de analiză comportamentală aplicată, logopedie și  terapie ocupațională. Totodată copiii participă la grupuri de socializare și de joacă pe tot parcursul zilei, în cadrul cărora dobândesc abilitătăți care să îi ajute să se integreze în învățământul de masă, alături de copii cu o dezvoltare tipică.  Avem totodată parteneriate cu grădinițe și școli și sprijinim integrarea școlară a beneficiarilor.

Asociația suportă un procent  de 45-100%, prin bani strânși din evenimente și campanii de strângere de fonduri, plus  sponsorizări în produse și servicii.