Asociatia Zambet pentru Zambet Floreni

Asociatia Zambet pentru Zambet Floreni

Locuinte protejate de tip familial Sf. Filoteia Floreni

Status: Fundraising

Scopul  proiectului este de a sprijini și a croi un drum în viață copiilor lipsiți de dragostea și susținerea părintească. 

[ Show more ]

19,039 RON

Sumă:

10

Galantomi:

119

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Scopul proiectului este de a sprijini si a croi un drum in viata copiilor lipsiti de familie.

Pentru realizarea acestui scop, la inceputul anului 2017, am reusit sa achizitionam un teren in suprafata de 5530 mp, in localitatea Floreni, oras Murgeni, jud. Vaslui. Terenul are deschidere la DN24A  si posibilitate de acces de pe un drum satesc, fiind situat in centrul satului.

Ulterior, a fost incheiat un protocol de colaborare (nr.8523/21.03.2017) cu DGASPC Vaslui care se angajeaza sa sustina activitatile si proiectele desfasurate de catre asociatie, centrul fiind acreditat ca furnizor de servicii sociale.

In proiect este prevazuta construirea a doua case protejate pentru 18 copii (cu varsta in jur de 7 ani), fiecare avand cate 3 dormitoare cu 3 paturi, doua bai, o camera de studiu, o camera de zi cu chicineta in care se va servi masa, un vestiar si o baie pentru personal, precum si un birou. Personalul va fi compus dintr-un manager al centrului, „mame” pentru copii,  precum si un psiholog si un asistent social part time. De asemenea va exista un contract de colaborare cu un medic pediatru si cu un medic de familie. Pe langa aceste doua case, se va mai construi un corp tehnic prevazut cu bucatarie si spalatorie, precum si un spatiu de joaca acoperit.

Activitatea centrului va fi sustinuta si din fonduri provenite de la DGASPC Vaslui (in special pentru mancare si haine), Primaria Murgeni, dar mai ales de la sponsori si donatori.

In cadrul proiectului, copiii vor primi meditatii la Limba engleza, matematica si Limba romana, prin derularea unei colaborari cu cadrele didactice ale Scolii Gimnaziale Floreni, judetul Vaslui si nu numai. Ne dorim ca si acesti copii sa beneficieze de aceleasi conditii si drepturi ca si un copil care creste alaturi de parintii lui.

De mentionat este faptul ca in zona nu exista un asezamant de acest gen, iar activitatea sociala este foarte slab dezvoltata. Acest proiect se vrea a fi un pilon de baza pentru dezvoltarea ulterioara a unor tipuri variate de activitati sociale prin care sa putem forma un puternic centru social pentru toti cei aflati in dificultate, dar mai ales sa putem contribui la dezvoltarea armonioasa a copiilor.   

In acest moment am finalizat lucrarile de constructie la spatiul tehnic si la prima casa, s-a  finalizat instalatia termica si suntem in proces de dotare a spatiului tehnic, a bucatariei si a primei case pentru copii.

Ne dorim ca la inceputul verii acestui an sa reusim sa aducem in centru primii 9 copii pentru a se bucura de caldura unui camin. Pentru a realiza acest lucru trebuie sa finalizam lucrarile la spatiul tehnic, prima casa, curte, forajul de apa si canalizarea centrului.