Asociatia Povestile Carpatilor

Asociatia Povestile Carpatilor

Cabana Urlea - împreună redeschidem Poarta estică de acces spre Creasta Făgărașului

Status: Fundraising

Proiectul "Cabana Urlea, impreuna redeschidem poarta estica de acces spre Creasta Fagarasului" are ca scop refacerea cabanei Urlea din Muntii Fagaras si reintroducerea acesteia in circuitul turistic. 

[ Show more ]

7,110 RON

Sumă:

13

Galantomi:

80

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Proiectul "Cabana Urlea, impreuna redeschidem poarta estica de acces spre Creasta Fagarasului" are ca scop refacerea cabanei Urlea din Muntii Fagaras si reintroducerea acesteia in circuitul turistic. 

Cabana Urlea este o cabana legendara, avand o istorie de aproape 100 ani, construita de oameni iubitori de munte pentru iubitori de munte, reprezentand pana in anul 2005 cea mai veche cabana functionala din Muntii Fagaras, după care a ramas abandonată, fiind lăsată pradă vitregiilor vremii și celor rău intenționați, astfel că fiecare an a dus până în momentul de față la degradarea ei în proporție de 90%. 

Cabana Urlea reprezinta pentru multi montaniarzi o emblema a muntilor Fagaras de care sunt legate o serie de amintiri frumoase în acorduri de chitară, fiind un important punct de pornire/retragere catre/dinspre traseele montane de altitudine din muntii Fagaras, Iezer si Piatra Craiului. 

Refacerea cabanei se va face păstrând în mare parte arhitectura veche dar introducând elemente noi, această cabană devenind prima cabana de altitudine din Carpații României recondiționată într-o manieră ecologică pornind de la impactul minim asupra mediului înconjurător al acțiunii noastre în demersul lucrărilor de refacere cât și pe întregul ciclu de viață al cabanei. 

Se va reduce consumul de energie prin minimizarea pierderilor si aplicarea măsurilor de economisire a energiei folosind surse naturale precum apa, soarele și vântul. Se vor folosi cât mai eficient sursele convenționale de energie atunci când cele ecologice nu sunt disponibile. 

Refacerea cabanei se va realiza cu ajutorul donațiilor și sponzorizărilor din partea celor care cred in proiectul nostru.

Cabana Urlea va deveni altfel un model pentru turismul montan romanesc, iar aceasta destinatie va fi in afara de adapost montan si un loc de intalnire pentru diferite evenimente sportive si de creatie, tabere, workshopuri pe diverse teme, seri de carte, muzica, film, pictura si multe altele.

Fii si tu parte din poveste si ajuta printr-o donatie la refacerea Cabanei Urlea.

Pentru ca Urlea reprezinta poveste...magie...si viata.