Asociatia De Poveste

Asociatia De Poveste

Susține echilibrul emoțional al copiilor din centrele de plasament!

Status: Fundraising

În dezvoltarea oricărei persoane echilibrul emoțional joacă un rol esențial. Abandonul e considerat una dintre cele mai mari traume pe care individul le poate suferi, de aceea tinerii instituționalizați au nevoie de consiliere psihologică constantă.

[ Show more ]

44,807 RON

Sumă:

11

Galantomi:

225

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Abandonul e considerat una dintre cele mai mari traume pe care individul le poate suferi iar rănile unui copil abandonat nu se vindecă aproape niciodată. De aceea tinerii din centrele de plasament au nevoie de consiliere psihologică constantă pentru a putea înțelege și accepta experiențele traumatizante.

Copiii care trec prin trauma abandonului dezvoltă diverse tulburări de comportament: se înfurie repede, devin agresivi fizic și verbal, au probleme legate de încredere și stări afective excesive de rușine și teamă.

Tinerii instituționalizați sunt ajutați prin intermediul terapiei să înțeleagă și să proceseze conflictele modificându-și atitudinea față de acestea și identificând modalități de adaptare. Astfel vor deveni adulți echilibrați emoțional, integrarea lor în comunitate fiind mult mai facilă.

Printre obiectivele pe termen lung ale psihoterapiei se numără îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare, insuflarea nevoii de schimbare și managementul conflictelor/ rezolvarea de probleme.