Asociatia Umanitara Codrin

Asociatia Umanitara Codrin

Transport pentru copiii din Valeni pentru scoala de vara de la Centrul de sprijin si asistenta specializata pentru copii Piatra Neamt

Status: Finantat

Proiectul nostru își propune să vină în sprijinul a 50 de copii prin implementarea de activități în Vacanta de vara la Centrul de sprijin si asistenta specializata pentru copii Piatra Neamt.

[ Show more ]

5,270 RON

Sumă:

1

Galantomi:

20

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Proiectul nostru își propune să vină în sprijinul a 50 de copii prin implementarea de activități în Vacanta de vara la Centrul de sprijin si asistenta specializata pentru copii Piatra Neamt.

Activitatile constau in:

- oferirea unei mase calde
- jocuri educative
- excursii
- invatare si recupere a meteriei de la scoala

cu scopul de a petrece in mod util si educativ vacanta.

Elevii provin de la Școala nr 2 din Văleni, o școală cu clase între 0 și VII (câte o singura clasă din fiecare) din municipiul Piatra Neamț unde frecventează circa 130 de elevi. Aici sunt înscriși copii care aparțin familiilor de etnie romă care locuiesc în locuințele sociale din Văleni unde majoritatea locuitorilor sunt asistați social, locuiesc în condiții precare, sunt lipsiți de educație și prezintă cel mai mare risc de excluziune socială din municipiul Piatra Neamț.

În afară de problemele direct legate de sărăcia locuitorilor, comunitatea mai este afectată de analfabetism atât în rândurile adulților și tinerilor, infracționalitate, violență domestică și abuz. Există persoane care au avut condamnări, persoane care practică cerșetoria, camăta și alte astfel de aspecte care, implicit, au efect asupra copiilor prin impregnarea acestor comportamente.

În acest context aproape că nu există interes pentru sănătatea copiilor, pentru igiena și pentru educarea acestora. Sunt mulți copii care nu știu să folosească toaleta, nu obișnuiesc să se spele pe dinți, nu fac baie sau nu se spală în mod regulat, nu folosesc săpun, nu au noțiuni de bază în ceea ce privește igiena. Copiii nu sunt duși la doctorul de familie sau cel școlar în mod preventiv si nu sunt vaccinați antigripal de către părinți. O alta problema este lipsa cunoștințelor de educație sexuală și metode de contracepție. Au existat și există cazuri de minore care au rămas însărcinate și care cresc deja copii, abandonând școala.

Costurile abonamentului lunar pentru transport pentru un copil este de 80 RON.

Costul total pentru pentru 50 de copii pe perioada a 2 luni de vacanta este de 8.000 RON.