TOTUL ESTE POSIBIL

TOTUL ESTE POSIBIL

THE FITTEST MAN IN ROMANIA, SEVERIN IRIMIA, REPREZINTĂ PENTRU PRIMA OARĂ ȚARA LA REEBOK CROSSFIT GAMES (SUA)

Status: Finantat

România are pentru prima oară șansa de a participa la cea mai mare competiție de CrossFit din lume, prin persoana și prezența lui Severin Irimia. 

Asociația TOTUL ESTE POSIBIL este alături de primul și singurul român care s-a calificat la regionalele Reebok CrossFit și primul român care merge la Reebok CrossFit Games, SUA (1-4 august 2019):

https://games.crossfit.com/athlete/213806

Cel mai mare vis al lui Severin este să adauge România pe harta CrossFit-ului mondial, iar acum are această șansă unică.

Implică-te și tu susținând participarea lui Severin Irimia la Reebok CrossFit!

[ Show more ]

2,575 RON

Sumă:

1

Galantomi:

31

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

În mijlocul unei ore obișnuite de INSANITY, un program de cardio, unde mișcările sunt cam aceleași, chiar dacă ritmul accelerat, Severin se plictisea, până când o reclamă care rula pe Eurosport (pe ecranele sălii la care lucra ca personal trainer) i-a atras atenția. “Reclama prezenta fete și băieți care cărau greutăți, se urcau pe cutii, transpirau mult, iar la finalul acesteia era un singur cuvânt: CrossFit. M-am dus pe Google, am scris CrossFit, am intrat pe pagina CrossFit.com și am început să citesc și să implementez exercițiile. Făceam tot ce scria acolo, deși acum îmi dau seama că era foarte puțin”.

Aceasta a fost prima întâlnire a lui Severin Irimia cu activitatea numită CrossFit. Se întâmpla în anul 2012, pe vremea când mai nimeni nu auzise despre acest sport în România și nu exista nicio sală specială pentru acest sport total nou la noi.

Până atunci însă, el practicase bodybuildingul vreme de peste 6 ani. A fost atras de mișcare de mic, ora lui favorită fiind cea de sport. Din păcate nu a avut ocazia ca în copilărie să practice vreun sport de performanță, întrucât provine dintr-o familie cu posibilități reduse, cu 4 copii. Mama lui s-a recăsătorit în Văcărești (Județul Dâmbvița), la intrarea în cea de a doua căsnicie având deja 2 fete. Severin este cel mai mic dintre cei 4 frați și mărturisește că cea care i-a crescut de fapt a fost sora lui, mai mare cu 11 ani ca el. Însă acum 16 ani (în 2003) și ea și mama lui au plecat în Spania, iar din clasa a IX-a el a fost crescut de tată. Prin eforturile făcute departe de casă, mama i-a putut asigura banii necesari pentru a-și urma studiile, Severin fiind absolvent de liceu cu profil real (Nicolae Ciorănescu, Târgoviște) și singurul din familia sa care a reușit să termine o facultate (Universitatea Valahia, din Târgoviște, Facultatea de științe economice – Secția Finanțe-Bănci).

Când un coleg mai bine făcut a venit pe la el într-o zi și tatăl lui a văzut diferența dintre ei, l-a îndemnat și pe Severin să meargă la sală. Era în clasa a X-a și s-a ținut de sală 3 luni, după care s-a lăsat, pentru că nu i-a plăcut, neștiind exact cum să facă exercițiile și neavând nicio mulțumire legată de rezultate. A reînceput în clasa  a XII-a, mult mai structurat: pe grupe musculare, citind despre suplimente și trecând mai apoi la fitness & bodybuilding.

După facultate s-a angajat ca barman la un club sportiv din Târgoviște (DASO CADO), iar apoi a urmat cursurile de antrenor la Federația Română SPORTUL PENTRU TOȚI (până la nivelul III), și-a luat certificarea de personal trainer pe fitness & aerobic și a schimbat jobul în cadrul aceleiași săli, devenind antrenor, dar practicând și bodybuildingul de care simțea că începe să se plictisească treptat, pentru că exercițiile se repetau. Îi plăceau însă exercițiile grele, intense. Iar într-o zi, pe ecranele sălii la care lucra, a văzut reclama la finalul căreia era acel cuvânt intrigant: CrossFit.

De atunci a luat naștere toată pasiunea pentru CrossFit, chiar dacă a urmat o perioadă în care a îmbinat bodybuildingul (3 zile pe săptămână) cu CrossFitul (alte 3 zile pe săptămână).

În Decembrie 2012, Iulian Dinu de la Fitness Education School, a organizat concursul The Strongest Man in the City și datorită pregătirii sale pentru CrossFit, Severin a câștigat. Concursul a avut mulți participanți, în special din București, înscriindu-se bodybuilderi extrem de mari. Dar probele au constat în rezistență și greutăți. “Chiar nu mă așteptam să câștig. Am participat la 2 din cele 3 probe, iar regula era că dacă vei câștiga măcar una din probe, mergi direct în finală. Eu am câștigat la genuflexiuni și împins deasupra capului cu kettlebells. Trebuia să faci cât mai multe repetări, fără să lași  kettlebells-urile jos și am fost singurul care a făcut 45 de repetari, deși era prima oară când puneam mâna pe un kettlebell, noi neavând la acel moment la sală așa ceva (repetam doar cu gantere). Ultima probă a fost Man Maker (cu 2 gantere în mână, trebuia să sari, să faci o flotare pe gantere, să sari cu picioarele înăuntru, iar apoi să ridici ganterele deasupra capului). Am facut cele mai multe repetari in 2 minute (29). A fost o confirmare ca sunt pe un drum potrivit pentru mine, în care sunt și pregătit”, își amintește Severin.

https://www.youtube.com/watch?v=TEfJWOk2C4I

Chiar dacă vedea cum noul său drum se conturează din ce în ce mai clar, Severin a simțit nevoia unei confirmări suplimentare și din partea unuia dintre mentorii săi, Andrei Alexandrescu, îndrumătorul lui cu privire la alimentație, pe care l-a întrebat ce crede că trebuie să facă. Răspunsul acestuia a fost simplu: “Alege un singur sport și fă-l foarte bine. Dacă eram mai tânăr, și eu m-aș fi apucat tot de CrossFit”, i-a mai spus acesta, ceea ce a adus multă claritate pentru Severin, ajutându-l să renunțe la unul dintre sporturi.

Cu și mai multă motivație, tânărul s-a întors iar pe platforma CrossFit.com, și-a descărcat manualul în care exista și un program de 2 săptămâni și a făcut exact ce scria acolo. Apoi a început să caute alte informații, antrenamente și metodici și s-a trezit deja făcând CrossFit, când acest sport nu exista în Romania (primele săli au apărut în 2013).

CrossFit-ul a apărut la nivel mondial în 2003, mai precis în Statele Unite, iar în 2007 a avut loc prima competiție de CrossFit în America – CrossFit Games (concurs care ulterior s-a numit Reebok CrossFit Games și a devenit un fel de Olimpiadă a CrossFitului).  

În 2014, Severin a plecat la Bootcamp România, participând și prima ediție Ultimate Smartfit Challenge, pe care a câștigat-o destul de lejer, dar peste scurt timp a primit o ofertă din Kuweit pentru a fi antrenor de CrossFit acolo, într-o sală specială. A plecat pe 27 decembrie, chiar a treia zi de Crăciun. “Eram singur, cu niște gânduri care nu-mi dădeau pace. Mă întrebam mereu ce caut eu acolo și țin minte că eram la sală chiar de Revelion, mă uitam pe geam și nu vedeam nimic: artificii, oameni pe stradă, sărbătoare… nimic. Nu mă puteam întreba decât de ce sunt acolo și speram să nu ajung să îmi dau viața în acel loc”.

În Kuweit a rămas pentru 1 an și 9 luni (timp în care s-a mai întors în România pentru a mai participa la concursuri ca să-și facă un nume, iar la revenirea în țară să își poată găsi un job mai bun). Datorită dotărilor specifice ale sălii de CrossFit din Kuweit, dar și a faptului că fiind recompensat mult mai bine financiar și-a permis un antrenor, Severin a ajuns să se dezvolte foarte bine.  “Eu m-am antrenat singur mai mereu, ceea ce nu e bine, pentru că nu lucrezi pe slăbiciuni, în timp ce un antrenor exact pe acelea le lucrează primele.”

Sala la care muncea nu era însă o sală mare, ci a fost mai mult visul unui antreprenor tânăr care a renunțat la jobul lui și a deschis mica afacere în cartierul lui foarte sărac, sperând că va reuși să se dezvolte pentru că nu existau alte săli în zonă. “Nu aveam mulți clienți și am preferat să plec, pentru că realizam să salariul si chiria mea erau costuri uriașe ale sălii la momentul respectiv”.

Totuși, în perioada de ședere în Kuweit, Severin a început să participe la regionalele de Reebok CrossFit Games, care era segmentat pe zone precum: Africa, Europa, Asia.

În 2015, pentru calificarea în campionatele din SUA, se pleca de la open, care reprezenta prima etapă de calificare la Reebok CrossFit Games. “Se înscria oricine voia și timp de 5 săptămâni primeai 5 antrenamente de la cei din State cu greutăți, repetări și trebuia să te filmezi în timp ce îl făceai. Aveai timp să filmezi de Vineri până Luni, de câte ori vrei tu și să postezi pe youtube cea mai bună variantă. Eu atunci eram în Kuweit și făceam parte din Regiunea Africii. Cei mai buni mergeau la regionale. În 2015 am fost pe locul 40 în Africa și  pe 7 în Kuweit. După ce am început să mă pregătesc cu antrenor, în 2016 am ajuns pe locul 9 la regionale și pe 1 în Kuweit, devenind The Fittest Man in Kuweit, fiind și singurul român prezent vreodată la regionalele Reebok CrossFit Games”.

Regionalele s-au ținut în Madrid, în 2016, unde s-au întâlneau cei 10 atleți din Africa, cu cei 30 din Europa, iar după 3 zile de competiție live, 5 mergeau mai departe la Reebok CrossFit Games. Severin nu s-a calificat mai departe atunci, nivelul competiției fiind de o dificultate extremă. La momentul respectiv, regulile jocului permiteau ca oricine locuia / lucra într-o țară să concureze pentru țara respectivă, ceea ce făcea ca mulți sportivi să se mute în țări mult mai slabe și să se califice nejustificat.

Din 2019, organizatorii Reebok CrossFit Games au modificat regulile de calificare și niciun sportiv nu mai are voie să participe decât dacă are naționalitatea țării respective (cu alte cuvinte, chiar dacă lucrezi de 30 de ani în Italia, dacă nu ai naționalitate italiană, nu poți concura pentru Italia).

Dacă regulile nu s-ar fi schimbat, cu siguranță niciun român nu ar mai fi ajuns la regionale pentru mult timp, iar la campionatele din SUA ar fi fost chiar imposibil, este de părere Severin, care știe că este în competiție direct cu oameni care fac doar CrossFit ca activitate de bază, el fiind nevoit să și muncească pentru a-și câștiga existența.

Anul acesta Severin Irimia a câștigat pentru a treia oară titlul de The fittest man in Romania și implicit invitația de a participa în America la Reebok CrossFit Games.

Concursul va avea loc în perioada 1-4 august 2019. Bugetul competiției, luând în calcul avionul, cazarea (sportivul pleacă din țară pe 25 iulie), echipamentul și nutriția, se ridică la 4.000 USD. Suma care îi mai lipsește sportivului în acest moment este de aprox. 1.500 USD.

Suma nu include însă un cantonament în Marea Britanie (The Athlete Programs), la care Severin participă la sfârșitul lunii iulie, cantonament pe care Severin îl va achita separat (600 euro).

Așadar, România are pentru prima oară șansa de a participa la cea mai mare competiție de CrossFit din lume, prin persoana și prezența lui Severin Irimia. Anul acesta, în concurs sunt aprox. 168 de campioni naționali fete + 168 campioni naționali băieți + alți candidați, primii din lume după open, echipe, masters, teenagers (totalul fiind de aprox. 500 de concurenți).

Asociația TOTUL ESTE POSIBIL este alături de Severin Irimia, primul și singurul român care s-a calificat la regionalele Reebok CrossFit și primul român care merge la Reebok CrossFit Games, SUA (1-4 august 2019):

https://games.crossfit.com/athlete/213806

Cel mai mare vis al lui Severin este să adauge România pe harta CrossFit-ului mondial, iar acum are această șansă unică.

 

Implică-te și tu susținând participarea lui Severin Irimia la Reebok CrossFit!

 

CUM CONTRIBUI?

Prin platforma Galantom, apăsând butonul verde "VREAU SĂ FAC O DONAȚIE"

Direct în contul Asociației TOTUL ESTE POSIBIL:

RO36BTRLRONCRT0386479601 (cont în lei, deschis la Banca Transilvania), cu mențiunea SEVERIN IRIMIA

 

BUGETUL NECESAR

1.500 USD diferența pentru Reebok CrossFit Games (aprox. 1.300 euro)

600 euro cantonament Marea Britanie

TOTAL: 1.900 euro

 

REZULTATE SPORTIVE SEVERIN IRIMIA (antrenor personal, antrenor fitness și aerobic)

Severin este un atlet complet, care a participat și a câștigat / s-a clasat în top 5 la competiții cu renume, precum Athens Throwdown, Belgrade Throwdown, Cyprus Throwdown, Siberian Showdown, T Gym SuperFit Games, Ultimate Smartfit Challenge, Kuwait Open, Greg Sport Cup, Gran Canaria Summer Challenge, God's Throwdown

2012 titlul The Strongest Man in the City

2014 vicecampion național la bodybuilding clasic (categoria +1,80 m)

2016 The Fittest man in Kuweit

2016 primul român care a ajuns la Regionalele Reebok CrossFit Games, cel mai mare concurs de CrossFit din lume

2017 The Fittest man in Romania

2018 The Fittest man in Romania

2019 The Fittest man in Romania

2017 primul român care ajunge la Regionalele Reebok CrossFit Games (SUA), cel mai mare concurs de CrossFit din lume (1-4 august)