Fundația Comunitară Buzău

Fundația Comunitară Buzău

Cercul de Donatori Buzău - Salvați Bâsca Mare

Status: Finantat

Râul Bâsca Mare este amenințat cu distrugerea totală de un proiect de aducțiune derulat de Hidroelectrica SA. În urma acestui proiect de aducțiune, tot debitul acestui râu o să dispară, afectând iremediabil un habitat natural Natura 2000 și 4 specii de pești protejate la nivel European.

[ Show more ]

15,221 RON

Sumă:

1

Galantomi:

72

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Obiectivele Proiectului

Creșterea unui ONG local care să protejeze, promoveze și dezvolte comunitatea locală. Conștientizarea comunității locale asupra importanței de implicare în protejarea naturii. Creșterea randamentului turistic prin introducerea râului Bâsca Mare în circuitul turistic de aventură.

  

Cea mai importantă nevoie pe care o va rezolva proiectul

România se confruntă cu distrugeri masive ale zonelor naturale. Cu toții știm că pădurile sunt tăiate, că râurile din România dispar în proiecte de aducțiune sau de microhidrocentrale. Practic ne distrugem natura care este cea mai importantă și valoroasă resursă din România. Noi credem că România poate să aibă un randament turistic extraordinar dacă reușim să conservăm resursele naturale și să dezvoltăm comunitățile locale în spiritul ecologic. Dacă reușim acest lucru cu o strategie corectă putem să atragem foarte multe parteneriate cu agenții externe care să organizeze în România un turism bazat pe ideea de natură, tradiții și aventură.

  

Descrierea proiectului

Pentru anul 2020 ne propunem următoarele:

- Găsirea și dezvoltarea unui un ONG local care să dezvolte acțiuni de conștientizare locală asupra importanței de implicare în protejarea naturii. Ei ar putea duce în instanță un dosar pentru salvarea răului Bâsca Mare după modelul de success al cazului de salvare a râului Jiu în zona Defileul Jiului.

-Organizarea unui eveniment internațional în luna aprilie 2020 cu mesajul Salvați Bâsca Mare. Acest eveniment o să fie organizat sub formă unui festival de kayak white water prin care o să demonstrăm randamentul turistic oferit de râul Bâsca Mare.

-Discuții și explicații date comunității locale pentru o mai bună înțelegere din partea lor a acestui proiect dezastruos pentru zona în care ei trăiesc.

-Inființarea unui Club Sportiv local pentru copii din zonă și dezvoltarea lor în sporturile de white water (râuri de munte).

-Organizarea de competiții de white water pe râul Bâsca Mare.

Toate acestea nu vor genera riscuri, din contră, comunitatea locală o să devină mai conștientă de importanța de a salva și a conseva râurile din zona.

 

Măsurarea impactului proiectului și dezvoltarea/continuarea lui

Implicarea noastră este una totală în acest proiect și petrecem foarte mult timp în această zonă. Dacă reușim să convingem comunitatea locală să se implice activ în salvarea acestui râu, atunci putem să vedem obiectiv randamentul strategiei noastre. Pe termen mediu și lung ne dorim să implicăm copiii în acțiuni civice și ecologice și să îi instruim în sporturile de white water astfel încât să fie pregătiți de a oferii servicii de turism activ pentru turiștii care o să le viziteze locul de baștină.

  

Detalierea bugetului

5000 lei pentru dezvoltarea unui ONG local. Acești bani vor acoperi costurile cu organizarea de acțiuni în școli, materiale promoționale, organizare de mese rotunde și deplasări în zonă.  5000 lei pentru organizarea festivalului internațional de white water din luna aprilie 2020. Valoarea de organizare a acestui festival o aproximăm la suma de 10.000 lei și diferența de 5000 de lei va fi acoperită prin mijloace proprii. Costul de organizare este explicat după cum umeaza: 3000 lei promovare on-line, 4000 lei achiziție de echipamente sportive pentru concursul de caiac white water și amenajare teren de concurs, 3000 lei premii și trofee pentru toți participanții. 2000 lei pentru producții foto și video. Dorim ca după festivalul internațional de white water să lansăm în media și social media filme și albume de poze realizate cu maxim professionalism și care să demonstreze frumusețea și randamentul turistic al râului Bâsca Mare.