TAC.social

TAC.social

CabiTAC. Primul cabinet veterinar social din România

Status: Fundraising

De ce cabiTACul e mândria asociației TAC

E primul cabinet veterinar de acest fel din România. Mulți dintre colegii noștri făceau deja un efort caritabil, acordând preţuri mai mici cazurilor deosebite sau lucrând constant cu organizaţii nonguvernamentale. Noi am ales să facem un pas în plus, transformând caritatea într-un gest permanent, oficial şi public;

[ Show more ]

24,581 RON

Sumă:

14

Galantomi:

226

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

E numele de alint al cabinetului nostru veterinar, deschis în 2016, la un an după ce am fondat asociația TAC. CabiTACul e o formă inovatoare de serviciu social, de vreme ce legislația românească nu s-a gândit, încă, la servicii sociale acordate animalelor. La cabiTAC există un singur fel de prețuri: sociale, adică mai mici cu 20-80% față de prețurile obișnuite ale pieței veterinare. Aceste prețuri sunt împărțite în două categorii: prețuri mici, pentru persoane particulare și prețuri foarte mici, pentru organizații. Tot la cabiTAC, operăm și tratăm cazuistica pe care o preia asociația TAC, adică pacienții cu totul singuri, care nu au alături nici un om, nici o altă asociație.

De aceea, chiar dacă muncim mult, veniturile cabiTACului, integral fiscalizate, nu ne permit să investim în aparatură și dezvoltare, așa cum se întâmplă la un cabinet veterinar obișnuit. De aceea avem nevoie de ajutorul dumneavoastră.

CABITACUL ARE TREI ROSTURI E o sursă de autofinanţare a muncii noastre; 100% din profitul cabiTACului revine asociației, care e și unica lui proprietară; ne pune la dispoziţia comunităţii permanent şi nu doar în timpul campaniilor care, prin definiţie, sunt scurte şi au loc la intervale neregulate; e sursă de venit pentru membrii echipei: cabiTACul e angajatorul a 4 din cei 6 angajați TAC.

CE LIPSEȘTE CABITACULUI În fotografie e Hector, motanul care se cântărea singur. Cântar avem. Ne lipsește aparatura serioasă și scumpă: aparat de anestezie inhalatorie (5000 euro); concentrator de oxigen (3000 euro); ; analizor medical pentru biochimie (6000-8000 euro); analizor medical pentru hematologie (6000 euro); aparat microhematocrit; tonoscop; laser terapeutic; electrocauter; chiuvetă chirurgicală.

- aparat de monitorizare a funcțiilor vitale - cumpărat din donații la cabinet

- chiuvete mobile - cumpărate din donații pe ziuata.galantom.ro

- mașină de spălat cu uscător - dăruită de un om generos care a dorit să rămână anonim

DE CE E CABITACUL MÂNDRIA ASOCIAȚIEI TAC. E primul cabinet veterinar de acest fel din România. Mulți dintre colegii noștri făceau deja un efort caritabil, acordând preţuri mai mici cazurilor deosebite sau colaborând constant cu organizaţii nonguvernamentale. Noi am ales să facem un pas în plus, transformând caritatea într-un gest permanent, oficial şi public;

L-am deschis cu banii câștigați în timpul campaniilor medicale din primul nostru an de viață (2015), bani pe care i-am pus deoparte, alegând să nu ne plătim pe noi;

Încasările cabiTACului sunt fiscalizate integral și de la început, deci plătim taxe și impozite pentru fiecare ban încasat, la fel ca și pentru salarii, care sunt aceleași în buzunar și pe hârtie. Acesta e un subiect gri în breasla noastră, mai ales la cabinetele veterinare mici și medii. Pe scurt, fiscalizarea integrală a încasărilor la un cabinet veterinar e mai mult o excepție decât o regulă.

A fost primul cabinet veterinar clujean în care intrarea oamenilor în sala de consultații se face exclusiv cu botoși igienici și a fost printre primele cabinete veterinare clujene cu un sistem exact și profesionist de programare a vizitei medicale;

Pe lângă grija pentru pacienți, am avut obsesia rigorii și a grijii față de oameni. CabiTACul a fost primul cabinet veterinar clujean în care au existat protocoale și proceduri scrise pentru internare, externare, răspunsul la telefon sau managementul echipei. Am ajuns la performanță în management, pornind de la ambiția de a ne face măcar cât depinde de noi... o țară ca afară.