TOTUL ESTE POSIBIL

TOTUL ESTE POSIBIL

CENTRUL MARIA BEATRICE (ALBA-IULIA)

Status: Finantat

Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia ajută sute de copii cu paralizii cerebrale sau accidentați din întreaga țară, să meargă, să vorbească sau cel puțin familiile lor să spere asta. Împreună putem sprijini ca centrul să beneficieze de dotările necesare pentru a a asigura aprox. 300 de ședințe de recuperare pe zi, pentru cei peste 500 de copii care sunt beneficiari ai centrului într-un an de activitate.

 

[ Show more ]

11,611 RON

Sumă:

9

Galantomi:

83

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia ajută sute de copii cu paralizii cerebrale sau accidentați din întreaga țară, să meargă, să vorbească sau cel puțin familiile lor să spere asta.

Complexul socio-medical a fost fondat în 2012 de către Profesorii Iulia și Sebastian Onac, părinții Mariei Beatrice, fetița care nu poate merge și nici nu vorbește. Familia a căutat să dea sens unei tragedii și să schimbe soarta, iar acum copila Maria Beatrice și Centrul ce-i poartă numele cresc împreună.

Centrul Maria Beatrice totalizează astăzi 1.000 mp de terapie distribuită pe 24 săli funcționale. 43 de angajați deservesc anual peste 500 de copii beneficiari, asigurând zilnic terapie  pentru 70 de copii din Alba Iulia, jud. Alba și din țară, cu un total de 300 de ședințe de recuperare pe zi.   

 

ACTIVITĂȚI MEDICALE ÎN CENTRUL MARIA BEATRICE:

● Evaluare funcțională pentru copiii născuți prematur, în scopul intervenției timpurii asupra eventualelor afecțiuni neuro-motorii și kinetoprofilaxia prematurului;

● Recuperare medicală a copilului mic;

● Recuperare medicală în stări post-traumatice, post-operatorii;

● Recuperare medicală în afecțiuni osteoarticulare și musculo-scheletale: tulburări de statică vertebrală (cifoze, scolioze, hiperlordoze), hernia de disc (cervicală, lombară, toracală), deviații de membre superioare și inferioare (genu varum, genu valgum, talus valgus, genu recurvatum, picior plat, picior strâmb congenital, picior equin), sechele rahitism, retracții de tendoane.

● Recuperare medicală în afecțiuni neuromotorii, inclusiv dobândite: paralizie cerebrală, tetrapareză, hemipareză, monopareză, parapareză, tulburări de coordonare, diferite sindroame neurologice (sindrom West, boli genetice), boli ale măduvei spinării, afecțiuni posttraumatice–cranio-cerebrale și vertebro-medulare, leziuni de nervi periferici, miopatii și boli neuromusculare (distrofii musculare)

 

NEVOILE CENTRULUI MARIA BEATRICE

Într-un complex socio-medical cu un astfel de nivel al activității, nevoile de echipament și consumabile sunt permanente.

La TOTUL ESTE POSIBIL ne-am decis să ne focusăm pe 2 direcții principale:

● Dotarea camerei de integrare senzoriale cu echipamente pentru stimularea simțurilor

● Asigurarea de articole de protecție & igienizare