Copii și tineret

Adopție; Protecția copilului; Organizații studențești; Schimburi interculturale între tineri; copii și tineri abandonați sau aflați în centrele de plasament.

Proiecte

Asociația Casa Bună
Susține educația copiilor din Ferentari și din satele din Argeș!
Scopul nostru este să ajungem la cât mai mulți copii. Pentru aceasta, avem nevoie de ajutorul tău.  
ASOCIATIA CONIL
Dă GLAS copiilor nonverbali cu forme severe de autism sau alte afecțiuni neuro psihomotorii
Tăcere, izolare, stigmatizare? Merită un copil să treacă prin asta? Mai mult de 1 din 54 de copii este diagnosticat azi cu tulburare de spectru autist, o afecțiune ce il tine departe de lumea noastră, captiv în propria sa lume . captiuvul izolarii, al lipsei de comunicare și socializare.... Cu terapii sustinute si interventii rapide, peste 80% din copii pot dezvolta abilități, pot învăța să vorbească și pot deveni autonomi și astfel să poată trăi o viață cât mai aproape de normalitate.  Toate aceste programe de intervenție li recuperare presupun mii de ore de terapie derulate zilnic - ABA, logopedie, kinetoterapie, psihoterapie precum și participarea la grupuri de socializare și dezvoltare personală.  Cât costă lunar programele de recuerare ale acestor copii? Un copil  diagnosticat cu autism are nevoie  lunar de: 40 ore de terapie ABA, terapie ocupațională  20 ore de logopedie 20 ore integrare sociala 10 ore psihoterapie 10 ore kinetoterapie Totalul acestor programe depășește suma de 7.000 lei lunar, un efort aproape imposibil pentru orice familie din România Urmare a crizei sanitare petrecute în anul 2020, criză ce încă își arată colții la nivel mondial, sub 15% dintre familiile copiilor cu autism isi permit susținera acestor costuri ce ar putea da o șansă reală la recuperare și integrare acestor copii 
Asociatia Copii Daruiti
O EXCURSIE LA IASI PENTRU COPII SIRGUINCIOSI!
Prin acest proiect dorim sa recompensam copiii, cu rezultate bune la învățătură ,sub forma unei excursii de 3 zile  in Iasi. ASOCIATIA COPII DARUITI BRD Group Societe Generale RO43BRDE426SV78365354260 in RON
Ajungem Mari
Sprijin pentru tinerii instituționalizați
„Îndrăznește să visezi!” este un proiect permanent al programului educațional Ajungem MARI prin care ajutăm ținerii instituționalizați să facă primii pași în orientarea profesională și vocațională și să îndrăznească să țintească cât mai sus.
Asociatia "Ana si copiii"
Doneaza-ti ziua de naștere – Fa un Copil Fericit de Ziua lui
Fiecare copil merita o Zi de Nastere Fericita! Every child deserves a Happy Birthday!  
SOS Satele Copiilor România
Scoala este sansa lor
In Romania, 400.000 de copii nu sunt inscrisi la scoala, au abandonat sau merg foarte rar la scoala. Dincolo de statistici, e viata. Copiii renunta la scoala sau nu merg niciodata pentru ca nu au haine, carti si rechizite, pentru ca trebuie sa aiba grija de fratii mai mici sau sa munceasca in gospodarie sau la camp. 
Asociația Pastel
Dragă eu
Scop proiect- Ghidarea adolescenților spre o mai bună înțelegere a lumii, dar și a propriei persoane, prin organizarea de workshop-uri conduse de psihoterapeuți cu experiență, în cadrul liceelor din București.
Asociația BASIC HELP
Împreună cu Gașca Zurli aducem bucurie copiilor din orfelinate și medii defavorizate.
Anul ăsta îmi spun "la mulți ani" prin gurile și sufletele a câtorva sute de copii din centrele de plasament. Acesta este cadoul meu de ziua mea. 
Yuppi Camp
Yuppi Camp 2022
2021 a fost un an cu multe peripeții pentru noi toți, dar în special pentru copiii bolnavi cronic de la Yuppi Camp. Pe lângă dificultățile de sănătate, aceștia au suferit și de izolarea și frica răspândită de COVID-19. Deși 2021 a fost un an cu suișuri și coborâșuri, suntem fericiți și mândri să vă spunem că în 2021, cu ajutorul tău, am reușit să ajungem la peste 270 de beneficiari (și familiile lor) organizând 2 tabere de vară Yuppi Camp, un weekend pentru familii și 4 activități online, toate gratuite, până în prezent reușind să punem zâmbete pe fețele a 1.248 de copii și tineri bolnavi cronic între 0-18! În 2022 avem planificate 3 tabere de terapie prin experiență Yuppi Camp, un weekend pentru familii și 2 activități online! Ne poți ajuta să aducem mai mulți copii în tabere și să le oferim tuturor participanților experiențe terapeutice de cea mai bună calitate! În cuvintele actorului Bogdan Bob Rădulescu, tu poți fi cel care vede mai mult decât vârful icebergului! 
Asociatia Zbor de Fluturi
Copiii cu autism se joacă
Rezultatele terapiei copiilor cu autism sunt legate de nivelul de motivare și implicare activă a acestora. E nevoie de multă joacă și bună-dispoziție pentru a le menține atenția și motivația
Fundația Comunitară București
De Craciun pentru copiii victime ale violentei domestice
Ajutăm copii victime ale violenței domestice să ai un Crăciun, și un viitor, mai bune. 
Asociatia Club LIONS DIAMOND
“Nu ești singur și nici singurul!”
   "Nu ești singur și nici singurul!" Prima inițiativă din România, aparținând Asociației Clubul Lions Diamond Timișoara, adresată GRUPURILOR TERAPEUTICE PENTRU DEPENDENȚE, realizată prin sprijin specializat, exclusiv voluntar (ședințele de grup vor fi gratuite).  
Asociația Casa Bună
306 COPII DE LA CASA BUNĂ AU NEVOIE DE SPIRIDUȘI
Avem 306 copii de bucurat anul acesta, cu cadouri de Crăciun și îmbrăcăminte și încălțăminte călduroase, pentru iarnă.
TOTUL ESTE POSIBIL
E ZIUA MEA
Prin campania E ZIUA MEA aducem normalitatea unei petreceri, cadou sau felii de tort în viața copiilor dezavantajați.
ASOCIATIA FIECARE ZI ESTE UN DAR
Craciun diferit, dar magic!
Anul acesta dorim sa punem sub bradutul copiilor cu autism ore de terapie. Este un cadou pentru intreaga familie.
Proiect susţinut de:
Ing Romania Romanian American Foundation