Arta și cultură

Monumente de artă și monumente istorice; Biblioteci; Muzee; Teatre; Susținerea artiștilor independenți; Evenimente culturale cu scop caritabil; Producții artistice și culturale cu scop caritabil.

Proiecte

Asociația Moara de hârtie
Ansamblul Moara de hârtie - Satul meșteșugurilor
Asociația Moara de hârtie a inițiat și dezvoltă Ansamblul Moara de hârtie-Satul meșteșugurilor din Comana (județul Giurgiu, în imediata apropiere a Bucureștilor), ce găzduiește ateliere creative ce își trag seva din meșteșugurile practicate în satul tradițional românesc: țesut la război, prelucrarea stufului și papurii, fierărie, olărit și ceramică, lucru în lemn, bucătărie tradițională, moară pe piatră și brutărie, dar și realizarea de hârtie de mână, tipar manual și legătorie de carte.
Școala de joacă
"Inchide ochii si ai sa vezi mai bine" - Piesa de teatru de papusi adaptata pentru copiii cu dizabilitati
 Copiii cu dizabilitati nu se pot bucura de un act cultural in Romania, deoarece acestea nu sunt adaptate pentru ca ei sa le poata percepe In acest proiect, Scoala de joaca isi propune sa creeze un spectacol de teatru incluziv in care atat copiii tipici, cat si copiii cu dizabilitati sa se poata bucura de aceasi experienta culturala impreuna, fara ca cineva sa fie deranjat sau sa nu poata percepe mesajul.  "Inchide ochii si ai sa vezi mai bine" - este un spectacol incluziv,  care va tine cont, inca de la montarea lui, de caile de comunicare pe care copiii cu dizabilitati le pot percepe, astfel incat atat publicul "tipic" cat si cel "atipic" sa se poata bucura de o experiaenta culturala unica. Papusile si decorul sunt executate de studenti la teatru si scenografie. Manuitorii papusilor sunt si creatorii lor.  Proiectele culturale adaptate senzorial sunt o reala terapie pentru publicul special Acest spectacol va fi o mana intinsa spre normalitate pentru copiii cu dizabilitati si un exercitiu de acceptare si empatie pentru copiii tipici, iar cu banii pe care ii strangem vom achizitiona kiturile de comunicare prin care ajungem la copiii cu nevoi speciale Copiii speciali merita o lume mai buna
TOTUL ESTE POSIBIL
SIMBOLURI ROMÂNEȘTI
Prin campania SIMBOLURI ROMÂNEȘTI ne dorim să păstrăm vii elementele definitorii pentru istoria țării. Cu ajutorul artizanilor din diferite colțuri ale țării, vom readuce în cotidian simboluri ce ne-au dat contur ca nație de-a lungul timpului.
Asociatia Monumentum
Ambulanța pentru monumente
„Ambulanța pentru monumente”, a cărui principal susținător este ASR Printul de Wales își propune salvarea, într-o cursă disperată împotriva timpului, a unui număr cât mai mare din cele peste 600 de monumente periclitate din România, prin punerea în siguranță a acestora.
Asociația Culturală Gabriela Ionescu și Slavomir Popovici
art200 | festivalul de film queer | ediția a treia
art200 revine pentru a treia ediție, care se va desfășura atât în București, cât și online, și va include ateliere de proză și poezie, proiecții de film, lecturi de proză și poezie, concerte, spectacole. 
Asociația Tradiții și Meșteșuguri din Maramureș
Meșteșug din Țara Maramureșului
Asociația Tradiții și Meșteșuguri din Maramureș își propune să promoveze și să salveze meșteșugul tradițional și obiceiurile din jud. MM.
Asociația de Asistență Socială și Educație AsAE
Susține pasiunea copiilor pentru muzică și chitară
 Descoperă pasiunea pentru muzică și chitară Lecții de chitară pentru copiii din Casa pentru copii „Maria Montini Lavezzari” și copiii din comuna Oituz în anul 2022.
Asociația Create.Act.Enjoy
Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy
Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy este un proiect socio-cultural pornit în 2012, care pune la dispoziția oamenilor din spitale activități recreative realizate de artiști profesioniști, cu sprijinul voluntarilor.  
Asociația Culturală Gabriela Ionescu și Slavomir Popovici
ART200: Festivalul de film queer, ediția a doua
ART200 este un festival de film queer, un proiect apărut la inițiativa unor persoane din comunitatea LGBTQIA+, din pasiune pentru filme și cultură queer, și din nevoia de a discuta și a aduce împreună cât mai multe persoane și identități din comunitatea din care facem parte. Anul acesta, festivalul revine cu o a doua ediție, care cuprinde o tabără de film queer, ateliere de proză și poezie, un Pitch prin care vom finanța idei de film queer și proiecții de film pe patru teme: Queer Vegan, Queer & Social Class, Queer & Migrant, Rainbow Families. Dacă anul trecut am reușit să ne strângem doar online, anul acesta sperăm să ne vedem fizic, în sălile de cinema, și să celebrăm împreună filmul și arta queer!
Asociația Help Me Be A Rockstar
Nu Stau Acasă
Aplicație smartphone (+site și pagini social media) ce prezintă utilizatorilor gradul de accesibilitate al instituțiilor de cultură, teatrelor, sălilor de cinema, cluburilor, restaurantelor și în general ale locațiilor ce au legătură cu entertainment-ul și cultura, oferă notificări despre evenimente (concerte, piese de teatru, expoziții, ateliere) incluzive, accesibilizate sau adaptate, hărți și informații despre acces, plus alte funcții ce vor fi dezvoltate pe parcurs în funcție de nevoi și buget.
Asociatia Your Educated Society
Cărți pentru viitor
Cărțile sunt pentru copii porți spre o lume mai bună. Îi ajută să își dezvolte creativitatea și gândirea critică. Ne dorim să ducem cărți în comunitățile în care cheltuielile pentru cultură nu sunt o prioritate și unde copiii își doresc să citească mai mult decât textele din manualele școlare.
TOTUL ESTE POSIBIL
ȘCOALA ALTFEL CU TEATRUL VASILACHE
TEATRUL VASILACHE propune ȘCOALA ALTFEL pentru copiii care își doresc o experiență inedită de inițiere în tainele teatrului. Campania constă în ateliere online a câte 1 oră, întâlniri în care au loc improvizații cu povești. Costul unui bilet este de 30 de lei, iar jumătate din sumă este donată în scop caritabil. Locuri limitate per atelier: 30 de copii.    
Asociația Culturală Gabriela Ionescu și Slavomir Popovici
Festivalul Super: ediția a 9-a
Scopul proiectului este încurajarea producției de artă și educației cultural-artistice în rândul adolescenților prin crearea unor spații culturale și educaționale non-formale, multidisciplinare și colaborative dedicate liceenilor.
TOTUL ESTE POSIBIL
ANASTASIA BODAN VISEAZĂ SĂ DEVINĂ CEA MAI MARE BALERINĂ DIN ISTORIE
Deși aflată la o vârstă foarte fragedă, Anastasia Bodan visează să devină cea mai mare balerină din istorie. Pentru Anastasia baletul a devenit o preocupare relativ târziu, la 8 ani. Dar a progresat foarte rapid, reușind să aibă rolul de solistă chiar de la primul ei spectacol oficial, unde a fost Clara, din Spărgătorul de nuci. Cu planuri legate de balet, atât în plan apropiat, cât și pe termen lung, Anastasia vede în pasiunea căreia îi oferă tot timpul și energia sa, un stil de viață, o artă ce a devenit parte din propria persoană.
Școala de joacă
Sustine artistii independenti
Artistii, prin natura lor aduc bucurie in sufletele celor care le apreciaza munca. A fi artist, nu este doar un hobby. Este o profesie care are in spate o munca enorma de cunoastere, de autocunoastere, de cercetare  si ca orice profesie, trebuie rasplatita. Intr-o perioada in care nimic nu este sigur, iar job-urile sunt incerte, artistii au nevoie de ajutorul tau mai mult decat oricand pentru a putea sa urce din nou pe  scena si sa daruiasca - ce stiu sa faca ei mai bine.  Suntem unii ai altora. Ei, ne ofera noua bucuria talentului lor, noi le oferim lor suportul de care au nevoie. Candva, se multumeau doar cu aplauze. Acum, e nevoie de ceva mai mult decat atat. Un mic suport financiar.  Tu esti singurul sef, client si sustinator al artistului. Da, virusul i-a pus la pamant si le-a luat scena de sub picioare. Au nevoie sa se ridice, sa performeze din nou si sa iasa la aplauze in fata ta. Daca esti artist si ai nevoie de sustinere, poti sa vii oricand alaturi de noi impreuna cu proiectul tau si sa-ti faci propria campanie.  Inscriidu-te ca si  galantom in campanie, devii automat si beneficiarul acesteia acceptand termenii si conditiile.  Daca esti spectator, poti sustine printr-o donatie oricand unul sau mai multi galantomi ai proiectului. Fiecare donatie, inseamna o mana intinsa de care ne putem sprijini unii pe altii Fiecare galantom-artist duce mesajul nostru mai departe.  Ne sustinem reciproc si ne ridicam impreuna. Si unii si ceilalti, actori sau spectatori, avem doar de castigat. 
Proiect susţinut de:
Ing Romania Romanian American Foundation