Dezvoltare Comunitară

Dezvoltare rurală; Dezvoltare urbană; Dezvoltare profesională; Luptă împotriva sărăciei și a foametei.

Proiecte

Asociatia Job in Sibiu
Apă şi hrană pentru voluntari
Prin proiectul "Apă şi hrană pentru voluntari" dorim să strângem 4.400 de lei pentru ca voluntarii de la Depozit fapte bune pentru toți să aibă apă și hrană în timp ce slujesc vulnerabilii români, ucrainieni.  
Fundația Comunitară București
Bucureștiul Pregătit
Bucureștiul Pregătit adună resurse, susține proiecte și pregătește bucureștenii pentru următorul cutremur major. Credem că Bucureștiul se poate ajuta singur și fiecare dintre noi are un rol esențial pentru ca, împreună, să salvăm vieți.
E-Romnja - Asociația pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome
Centre comunitare Mizil și Valea Seacă
Centrele comunitare pentru femei rome din comunitățile Mizil și Valea Seacă au nevoie de sprijinul tău.
Asociaţia ProVita
Construirea Centrului Social din Vălenii de Munte
Asociația ProVita a creat la Valea Plopului o adevarata comunitate unde oamenii de toate categoriile si toate vârstele si-au gasit o casă, alinare si indrumare, unde învață să-și croiască un nou drum, mai bun, în viață, unde iși schimbă destinul. Peste 300 de copii și adulți trăiesc aici, învață și muncesc, încercând să se descurce singuri, având grijă unii de ceilalalți.
Fundația Comunitară București
Asociația BERTALAND
București și a ING Hubs România. Colegi din ING Hubs devin fundraiseri pentru o cauză aleasă. Compania dublează sumele strânse pentru a ajuta oameni în situații vulnerabile.
Filiala OAR Sibiu-Vâlcea
FOR SIBIU ~ 2022
For Sibiu este o platformă de dialog urban, care deschide în spațiul public discuția despre investiții publice și de interes public. Ne dorim ca acestea să devină exemple de bună practică, să seteze standarde înalte.
Asociatia Zi de Bine
CASAPLINĂ
Bătrâni uitați, singuri. Mame singure ce nu-și permit afterschool. Animale abuzate/abandonate. TREI PROBLEME grele și aparent diferite, O SOLUTIE. Este pariul Asociației BertaLand și este promisiunea noastră pentru ei. În Iulie, le facem #CasaPLINĂ!  
Asociatia Copii Daruiti
Daruiesc onomastica mea -Sf ANA -pentru a implini un proiect de suflet
Pin acest proiect  ne dorim sa cumparam un teren  ce va servi la construirea unui nou sediu. unde vom implini proiectele ASOCIATIEI COPII DARUITI  RO90BTRLRONCRT0326271602 in RON 1mp2 aprox 150 lei
Asociatia Your Educated Society
Un calculator pentru viitor 2022
Ediția a II-a a proiectului național "Un calculator pentru viitor". Ne-am propus achiziționarea a 150 de laptopuri și accesorii, pentru copii defavorizați din România.  Orice donație contează într-o manieră mult mai mare decât poate părea.
Asociația Reality Check
Ponorâta grădinărește
În doar trei ani, grădinile cu legume au devenit o componentă importantă a proiectului pe care îl implementăm la Ponorâta. Am ponit cu doar câteva grădini (in jur de 15), iar anul acesta avem peste 60 de solicitări. Și anul acesta dorim să plantăm cartofi, fasole, morcov, roșii, castraveți, ardei, arpagic (ceapă) etc. Ce poate fi mai minunat decât să îl auzi la una dintre ultimele vizite (februarie) pe unul dintre beneficiari zicând că a mâncat ultima ceapă din recoltă nu demult? Vara trecută, de câte ori mergeam prin comunitate și mai povesteam câte una alta cu doamnele, în conversație apărea inevitabil o referință la grădini: „astăzi voi face mâncare de păstăi cu porodici“ sau „Doamna, nu a mai fost nevoie să cumpărăm ceapă, am avut în grădină“ etc. Da, ne repetăm, dar e o repetiție necesară pentru că lucrurile nu se schimbă peste noapte, ci este nevoie de intervenții integrate pe termen lung, centrate pe educație și este nevoie de noi toți.  Nu învățăm să pescuim, ci să grădinărim ☺
Asociatia Zi de Bine
#JOYRIDE - PUMPTRACK ÎN CARTIERUL BRÂNCUȘI
În iunie, facem #Joyride - pumptrack în cartierul Constantin Brâncuși din București! Un spațiu pentru mișcare cu piste în forme si curbe numai bune pentru copii pe biciclete, adolescenți pe skateboard-uri, adulți pe role.
Asociația Reality Check
Educație și dezvoltare comunitară în Castelu și Ponorâta
Echipa Reality Check lucrează din 2011 în comunitatea foarte săracă din satul Ponorâta, comuna Coroieni (jud. Maramureș) și din 2017 în cea din Castelu (jud. Constanța).
Asociatia Zi de Bine
LA UN LOC – Hub comunitar
„Aici mă simt acasă. Aici mi-e BINE, printre ai mei pe care-i știu de când mă știu sau pe care abia i-am cunoscut.” Știți sentimentul? Știți atunci și nevoia, o avem cu toții în fibră: nevoia de apartenență. De a ne găsi un loc în care ne regăsim. Și e mai mult decât casa, e un „Acasă” care-i cuprinde pe mult mai mulți. E biblioteca în care ne-am făcut prieteni din cărți și din viața reală, e piața în care cunoaștem toți târgoveții, iar ei ne știu deja gusturi și bucurii și ne întâmpină cu ele. E clubul de lectură improvizat pe scara blocului, sala de sport inventată într-o parcare și orele de dans improvizate la vecina fostă balerină. E comunitatea din care avem nevoie să facem parte, ca și cum ne-ar da rost în lume și ne-ar ancora. Sentimentul ăsta de apartenență e minunat, scoate din noi încredere, solidaritate, generozitate. Iar sentimentul ăsta va avea, de-acum, o casă a lui. Un Hub comunitar, la Brașov. Un loc în care oamenii să vină #LaUnLoc, fiecare cu ce are: unii cu trebuințe, alții cu soluții, toți cu încredere. Ne-adunăm #LaUnLoc din Octombrie ăsta!
Scoala Trimitoare
Reacoperim șura cu paie
Cu acest proiect urmărim să salvăm o șură tradițională din lemn, să contribuim la menținerea unui meșteșug aproape uitat și să punem ”acoperișul de temelie” pentru tabăra de copii ”Satul, demult”, chiar în Munții Apuseni.  
Asociația Reality Check
Locuințe decente pentru comunitatea din Ponorâta
Sărăcia în Ponorâta te lasă fără cuvinte. Este aproape imposibil să crezi că te afli în Europa secolului 21.
Proiect susţinut de:
Ing Romania Romanian American Foundation