Mai Voios, Mai Sănătos!

"Mai Voios, Mai Sănătos!" este un proiect prin care echipa Fundației Inocenți București vine în sprijinul copiilor spitalizați, desfășurând activități de art-terapie medicală, terapie ocupațională și joc, în două spitale din București (Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alessandrescu- Rusescu" și Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu") și în două spitale din Cluj (Clinica de Psihiatrie Pediatrică și Toxicomanie Cluj și Spitalul Clinic de Recuperare Cluj Napoca). 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
79,092 RON
Donații:
463
Galantomi:
25

De peste 20 de ani, Fundația Inocenți - Filiala București derulează programul de sprijin al copilului spitalizat, “Viața Copilului”, în cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu- Rusescu” București și, mai nou, la Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu” București, dar și în alte două unități spitalicești din Cluj: Clinica de Psihiatrie Pediatrică și Toxicomanie Cluj și Spitalul Clinic de Recuperare Cluj Napoca. Beneficiarii noștri sunt copiii cu vârste cuprinse între 0-18 ani, spitalizați în diferite departamente de pediatrie din aceste spitale. Este vorba despre peste 1500 de copii care beneficiază de activități de tip art-terapie, terapie ocupațională și joc, organizate și desfășurate de către echipa noastră de specialiști și voluntari în saloanele copiilor sau/și în camera de joc. Acest program de inspirație americană este creat și adaptat special pentru a veni în întâmpinarea nevoilor psiho-sociale ale copiilor bolnavi, precum și a familiilor acestora. Prin joc, distracție, activități art-terapeutice și recreative, copiii parcurg mai ușor perioada spitalizării și a tratamentului care, în funcție de situație, pot lăsa urme adânci în psihicul și dezvoltarea copilului.

Pentru a susține și aproviziona activitățile în fiecare dintre cele patru spitale, avem constant nevoie de recuzită sub formă de materiale creative: creioane, carioci, foi colorate, lipici, recuzită medicală (mănuși chirurgicale, măscuțe, seringi etc, toate pentru art-terapie medicală), cărți și board-games (pentru adolescenți), păpuși de deget, marionete, cărți cu povești, pastă modelatoare, sclipici etc. Toate materialele folosite în acest program sunt noi pentru a asigura respectarea regulilor de igienă (în plus, le dezinfectăm după fiecare folosire) și din considerație pentru copiii bolnavi pe care îi sprijinim.

Cu o donație de 30 lei poți asigura un pachețel de materiale creative pentru un copil bolnav, pe o perioadă de câteva săptămâni.

Este atât de simplu să aduci zâmbetul pe chipul copiilor bolnavi !

Suma necesară derulării acestui proiect: 20000 lei

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul