ARNIS - Asociația Română pentru Nou-născuții Îndelung Spitalizați

ARNIS - Asociația Română pentru Nou-născuții Îndelung Spitalizați

Ajuta-ne sa implementam Pui de om in terapie @ Volkswagen Bucharest Half Marathon ~ 2019

Dată: 12 May 2019
Unu și Unu șiii START!  Aleargă pentru Echipa Unu şi Unu la Bucharest Half Marathon pe 11-12 mai 2019! Ajută părinţii să fie bine primiţi î
[ Show more ]

6

Galantomi:

47

Donații:

4,980 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

Unu și Unu șiii START! 

Aleargă pentru Echipa Unu şi Unu la Bucharest Half Marathon pe 11-12 mai 2019! Ajută părinţii să fie bine primiţi în spital alături de bebeluşul lor prematur!

Părinți și susținători Unu și Unu își dau mână la mână în sprint și ștafetă pentru a ajută la revoluționarea modului în care sunt îngrijiţi bebeluşii născuţi prematur în secțiile de neonatologie, prin implementarea proiectului PUI DE OM ÎN TERAPIE.

CE ÎNSEAMNĂ PUI DE OM ÎN TERAPIE?

Bebelușii născuţi prematur și cei bolnavi și îndelung spitalizați la naștere au nevoie de părinții lor! Cele 2-3 luni petrecute în spital pot lăsa urme adânci în relația dintre părinte și copil, iar multe studii arată că dezvoltarea neurologică a nou-născutului este cu mult îmbunătățită atunci când părinții participă activ la îngrijirea acestuia încă din spital. Riscul de dizabilitate scade, crește calitatea vieții și gradul de autonomie pe care îl poate dobândi viitorul adult. Implicarea părinților reduce riscul de abandon, iar trauma separării mamei de copil scade în intensitate. Conceptul de Family Centred Care este larg răspândit în întreaga lume. Specialiștii în neonatologie și dovezile științifice susțin trecerea de la îngrijirea tradițională a nou-născutului, la cea a familiei ca întreg. După cele 2 spitale în care am susținut training-ul F.I.N.E. pentru 120 de cadrele medicale în 2018 (Family and Infant Neurodevelopmental Care Education), urmează alte 2 în 2019 – Filantropia București și Maternitatea Constanța.

CE NE PROPUNEM?

Proiectul PUI DE OM ÎN TERAPIE 2019 înseamnă training de specializare pentru 100 de cadre medicale din secţia de neonatologie, şi 1000 de bebeluşi prematuri anual, care pot să fie îngrijiţi şi de părinţilor lor în terapie intensivă. Strângem fonduri pentru a aduce traineri din UK şi pentru a dota secţiile cu materialele necesare implementării Family Centred Care.

Ajută-ne să facem “fine-tuning” în secţia de neonatologie, să schimbăm mentalităţi, practici şi destine de învingători pe 11-12 mai 2019 la Bucharest Half Marathon.

CUM NE POŢI AJUTA?

Bifează Asociaţia Unu şi Unu în formularul de înscriere şi aleargă pentru proiectul Asociaţiei Unu şi Unu (https://registration.mylaps.com/vwbhm2019/register). Crează o pagină de fundraiser pe platform Galantom (https://asociatiaunusiunu.galantom.ro/) pentru proiectul PUI DE OM ÎN TERAPIE@ Bucharest Half Marathon 11-12 Mai 2019 şi trimite link-ul toturor celor pe care îi cunoşti şi vor să te susţină.

Pentru întrebări ne poţi scrie oricând pe adresa ruxandra.nan@unusiunu.com sau ne poţi contacta la tel. 0721664814.

GoGoGo!!! Aleargă pentru PUII DE OM DIN TERAPIE!