ASOCIATIA PENTRU AUTISM SI BOLI RARE

ASOCIATIA PENTRU AUTISM SI BOLI RARE

Jucarii pentru copiii autisti din Constanta

Dată: 31 December 2022
Copiii diagnosticați cu autism nu se pot bucura de sărbători așa cum o fac copiii tipici iar aglomerația și sunetul excesiv, schimbarea rutinei
[ Show more ]

2

Galantomi:

36

Donații:

5,517 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

Copiii diagnosticați cu autism nu se pot bucura de sărbători așa cum o fac copiii tipici iar aglomerația și sunetul excesiv, schimbarea rutinei zilnice pot fi o sursă de stres pentru ei. De asemenea, copiii cu autism nu răspund la fel la stimuli reprezentați de jucării. Sunt jucării de stimulare senzorială, de detensionare care sunt mai degrabă recomandate copiilor cu autism.

 

Ajutați-ne să facem o bucurie copiilor și familiilor afectate de autism din județul Constanța donând pentru achiziția de jucării pentru copiii cu autism!

Ce este Autismul?

Autismul este o tulburare de dezvoltare care afectează interacțiunea socială și comunicarea. De asemenea, afectează comportamentul și dezvoltarea cognitivă. Societatea Națională de Autism (NAS) din Marea Britanie afirmă că autismul este o „dizabilitate complexă de dezvoltare care apare de obicei în primii trei ani de viață”.

Principalele caracteristici ale autismului sunt dificultățile de interacțiune socială, comunicare verbală și non-verbală și comportamentele repetitive. Aceste caracteristici sunt prezente încă din copilărie și afectează funcționarea zilnică.

Autismul este o tulburare de spectru: poate afecta oamenii în diferite grade, în moduri diferite și în diferite măsuri. Nu este un singur lucru, ci multe lucruri; ceea ce înseamnă că poate fi greu de diagnosticat sau identificat, precum și dificil de tratat sau gestionat. Nu există două persoane din spectru care să-l experimenteze exact în același mod: autismul se prezintă diferit pentru fiecare persoană cu autism.