Schimbăm Lumea prin Service Learning și IMPACT!

 

Sorana Pogacean Fundația Noi Orizonturi

100% Complete
1,930 RON
Sumă strânsă
1,000 RON
Target
13
Donații
Vreau să fac o donaţie!

La ora de chimie, elevii clasei a VII-a învață despre consecințele proceselor chimice asupra mediului înconjurător și prelucrează date despre amprenta de carbon, sub formă de tabel și grafice, observând tendințele din ultimii 20 de ani. Elevii investighează modul de ambalare a mâncării în școala lor, câți elevi cumpără mâncare pre-ambalată (chips-uri, cornuri, sucuri la PET etc.), cum este ambalat „Cornul și laptele”, câți elevi își aduc mâncare de acasă în caserole reutilizabile. Evident, se informează și ce se întâmplă cu ambalajele. Află care este compoziția chimică a fiecărui tip de ambalaj, în cât timp se degradează și care sunt efectele asupra naturii. Creează un video prin care își conving colegii să renunțe la mâncarea ambalată în plastic, conving direcțiunea să instaleze fântâni de apă potabilă la fiecare etaj și conving o fermă să preia resturile rămase de la programul „Cornul și laptele”.

Cam așa sunt proiectele de Service-Learning pentru care am ales să strâng banii „de sămânță”. 1000 de lei sunt suficienți ca două școli să pornească într-o aventură a binelui. 

Haideți să sprijinim împreună învățarea relevantă în România. 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

La Fundația Noi Orizonturi inovăm și susținem modele de educație prin experiență, care-i împuternicesc pe tineri să se dezvolte pe sine, comunitatea și lumea în care trăiesc. Cum facem asta? Prin programe educaționale precum: 

- Tabăra VIAȚA

- Școli cu scLipici

- Clubul IMPACT

- Școli în folosul comunității

- Clubul familiei

Atfel, cu ajutorul acestora, începând cu primii ani de grădiniță și până încheie anii de liceu, copiii şi tinerii sunt susținuți în creșterea și devenirea lor ca adulți educați, implicaţi, responsabili şi încrezători în forţele proprii.

De peste 20 de ani promovăm învățarea prin serviciul comunității (Service Learning), o abordare pedagogică care ne permite să creăm contexte de învățare relevantă pentru tineri. Cum? Prin  cluburile IMPACT și Școli în folosul comunității!

 

 

De obicei, începutul de an este perioada rezoluțiilor. Atunci ne planificăm cum o să renunțăm la fumat, cum o să facem mai mult sport, cum o să citim mai mult sau cum o să avem grijă să mâncăm mai sănătos.  Noi zicem că nu doar începutul de an este bun pentru asta, ci oricând decidem să renunțăm la un obicei mai puțin bun sau facem eforturi pentru a adopta unul care să ne f

 

13 Donații

Sorana Pogacean

500 RON
17 Oct 2023
16 Oct 2023
16 Oct 2023

Gabi B

100 RON
16 Oct 2023
Spor la treabă!
16 Oct 2023

Talida

150 RON
Multumim xx
16 Oct 2023
Mult succes, FNO! 🥰
16 Oct 2023

Anonymous

75 RON
16 Oct 2023

Anonymous

150 RON
16 Oct 2023
16 Oct 2023

Anonymous

150 RON
14 Oct 2023
02 Oct 2023
300 RON
26 Sep 2023
Sorana Pogacean : Fundația Noi Orizonturi
Schimbăm Lumea prin Service Learning și IMPACT!