Schimbăm Lumea prin Service Learning și IMPACT!

 

Ioana Mihaela Todoca Fundația Noi Orizonturi

72.75% Complete
1,455 RON
Sumă strânsă
2,000 RON
Target
11
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Schimbăm Lumea prin Service Learning și IMPACT!

 

În fața blocului în care am crescut era o grădină de trandafiri de care avea grijă un vecin. Vreo 10 tufe de trandafiri de care Vecinul ( ză Vecinul:)) avea grijă și din care noi copiii, copiii de la blocul cu cei mai mulți copii, mai rupeam câte o floare, nu multe, fiecare câte una :).

Ca Sisif cu bolovanul pe munte, ca valurile mării ce nu pot sta pe țărm, sau ca omul care crede că se poate ține de putere, tot așa pățea și nenea Vali când încerca să ne convingă să avem mai multă grijă de grădină. 

Toate s-au schimbat când, nu stiu cum, ne-a făcut stăpâni pe trandafiri. Fiecare avea câte un trandafir în grădina de care trebuia să aibe grijă! Ei de atunci cumva nici mingile nu mai aterizau între trandafiri, nici pământul la ei nu se mai usca, și fiecare zi începea cu număratul florilor. " Ia pune mă un pic din apa aia și la trandafirul lui cutare că al tau are destulă și ăla are nevoie", mai auzeai uneori pe când te îngrijeai de trandafir. "Să rămână grădina asta frumoasă, că zice lumea - uite ce trandafiri frumoși au aștia de la scara 1!" 
Tot așa și cu fundația asta  și programul ei pentru copii - Impact. Dă bani copiiilor pentru a avea ei grijă de lucrurile pe care trebuie să devină stăpâni: curtea școlii, scara de bloc, albia râului, strada fără trecere de pietoni, traseele din pădure. Despre ce vorbim? Stăpâni pe viitorul lor în primul rând ...și starea grădinii noastre.

Banii pe care îi strângem vor finanța cel puțin 3 proiecte de serviciu în folosul comunitații pe teme identificate de copiii acestor cluburi!

M-am angajat să fac ceva în perioada campaniei ce sper să ajute acești copii să se uite la viitor și provocările lui ca niște stăpâni. Să vadă în provocările astea o șansa de a se dezvolta și a fi cu un pas înaintea vremurilor. Voi citi în fiecare zi despre cele mai probabile riscuri ale societății noastre globale și posibile soluții pentru ele. Voi face zilnic un mic sumar pe care îl voi face disponibil Fundației Noi Orizonturi și aceasta îl poate distribui către rețeaua de cluburi Impact - ne mai insipirăm din surse avizate! 

Așadar, dacă va lasă inima "să faceți niște grădinari", vă rog să donați - cât vă lasă inima. Avem nevoie de 40 de oameni care să doneze 50 de lei! Dar orice bănuț va fi prețuit!

Mulțumesc!

 

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

La Fundația Noi Orizonturi inovăm și susținem modele de educație prin experiență, care-i împuternicesc pe tineri să se dezvolte pe sine, comunitatea și lumea în care trăiesc. Cum facem asta? Prin programe educaționale precum: 

- Tabăra VIAȚA

- Școli cu scLipici

- Clubul IMPACT

- Școli în folosul comunității

- Clubul familiei

Atfel, cu ajutorul acestora, începând cu primii ani de grădiniță și până încheie anii de liceu, copiii şi tinerii sunt susținuți în creșterea și devenirea lor ca adulți educați, implicaţi, responsabili şi încrezători în forţele proprii.

De peste 20 de ani promovăm învățarea prin serviciul comunității (Service Learning), o abordare pedagogică care ne permite să creăm contexte de învățare relevantă pentru tineri. Cum? Prin  cluburile IMPACT și Școli în folosul comunității!

 

 

De obicei, începutul de an este perioada rezoluțiilor. Atunci ne planificăm cum o să renunțăm la fumat, cum o să facem mai mult sport, cum o să citim mai mult sau cum o să avem grijă să mâncăm mai sănătos.  Noi zicem că nu doar începutul de an este bun pentru asta, ci oricând decidem să renunțăm la un obicei mai puțin bun sau facem eforturi pentru a adopta unul care să ne f

 

11 Donații

19 Oct 2023
19 Oct 2023

Talida I

105 RON
Multumim xx
16 Oct 2023

Anca Patrut

100 RON
14 Oct 2023

Alexandra Cheregi

150 RON
07 Oct 2023

Anonymous

50 RON
Spor!
05 Oct 2023
28 Sep 2023

Oti

100 RON
27 Sep 2023
27 Sep 2023
27 Sep 2023

Anonymous

300 RON
27 Sep 2023
Ioana Mihaela Todoca : Fundația Noi Orizonturi
Schimbăm Lumea prin Service Learning și IMPACT!