Fundatia Rudolf Steiner Timisoara

Fundatia Rudolf Steiner Timisoara

Misiunea noastră

Fundația Rudolf Steiner Timișoara susține Liceul Waldorf

Alternativa educațională Waldorf completează sistemul educațional existent; substituie unele forme de educație printr-o ofertă metodică și didactică diferită sau complementară; restructurează cadrul de organizare și functionare a instituției școlare cu ajutorul cadrelor didactice pregătite în specificul pedagogiei Waldorf.

Fundația Rudolf Steiner este compusă din părinți si dascali entuziaști, toți implicați VOLUNTAR în activitățile fundației, care sprijină activitățile scolii atât în procesul instructiv-educativ, cât și în organizarea vieții social-culturale.

Misiunea Fundației este să genereze un mediu educațional care să asigure atingerea obiectivului fundamental al pedagogiei Waldorf care presupune întărirea, cultivarea și organizarea celor trei componente fundamentale ale ființei umane: voința, simțirea și gândirea, la nivelul fiecărei categorii de vârstă.

Viziunea Fundației este să ofere tuturor beneficiarilor pedagogiei Waldorf o dezvoltare sănătoasă a capacităților fizice, sufletești și spirituale ale tânărului, pe baza metodicii elaborate de Rudolf Steiner și a programei școlare concepute ținând cont de impulsurile date de acesta și găsirea unui răspuns adecvat și corect la tendințele proprii de dezvoltare ale copilului.

Valorile Fundației

-      Etica

-      Responsabilitatea

-      Colaborarea

-      Transparența

-      Implicarea

-      Empatia

Obiectivele generale ale Fundației sunt:

- Administrarea clădirilor școlii și grădiniței, aflate în proprietatea fundației precum și a terenului campusului Waldorf

- Activități de concepere și proiectare a dezvoltării pe termen lung a campusului Waldorf

- Realizarea proiectelor de dezvoltare ale campusului Waldorf (actualmente construirea unei noi clădiri pentru Liceu)

- Activități de strângere de fonduri pentru proiectele de dezvoltare ale campusului

- Susținerea pedagogiei prin reprezentarea fundației în cadrul Federației Waldorf

- Susținerea activității Liceului Waldorf prin angajarea de personal suplimentar necesar sau specific pedagogiei Waldorf (de exemplu euritmist, ajutor la clasa pregăti-toarea, la grădiniță)

- Susținerea oricăror activități din jurul Liceului Waldorf Timișoara prin implicarea voluntară în comunitate, fiind un exemplu de urmat pentru copiii noștri!

[ Show more ]

Proiecte

Fundatia Rudolf Steiner Timisoara
Construim un Liceu
Comunitatea Waldorf Timișoara construiește un liceu! Alternativa educațională Waldorf atrage tot mai mulți copii și astfel e nevoie să creștem numărul sălilor de clasă în care să se desfășoare activitatea pedagogică.   

Evenimente fundraising

Construim un Liceu @ Dăruiește ziua ta ~ 2022

Prin Galantom îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta de naștere sau de nume să facă, în schimb, o donație pentru o cauză. Fă-ți pagina pentru a-ți dărui ziua pe ziuata.galantom.ro!

Vezi toate evenimentele1

Pagini fundraising

Cadou de ziua mea

Mă uit înainte, mă uit înapoi, aș vrea câteodată să fi făcut alte alegeri în viața, dar sunt împăcat cu tot ce am realizat până acum. Mă bucur de prez...

21.238938053097% Complete
Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua unei cauze dragi mie. Cel...

15% Complete
La 40 de ani, cel mai frumos cadou este să ajut la îmbunătățirea mediului în care învață sute de copii timp de multe generații / At the age of 40, the most beautiful gift is to help improve the learning environment...

[English below] Anul acesta, cum se spune, schimb prefixul, împlinesc minunata vârstă de 40 de ani. Și îmi doresc cu această ocazie să DĂRUIESC toate...

46.6% Complete
Vezi toate paginile4