Asociatia Copii pentru Viitor

Asociatia Copii pentru Viitor

Misiunea noastră

Asociația “Copii pentru Viitor” a luat ființă în anul 2016, în Lupeni, județul Hunedoara, la initiativa unui grup de voluntari inimosi si foarte implicati in viata comunitatii locale. Proiectele incepute in Hunedoara s-au extins si in alte judete – Bucuresti, Ialomita, Ilfov, Tulcea, Dolj, Valcea, un numar de peste 5000 de copii, din medii dezavantajate, au beneficiat de serviciile oferite gratuit, de catre organizatia noastra.

Misiunea asociației este îmbunătățirea calității vieții, crearea unui mediu sănătos și durabil pentru generațiile viitoare prin reducerea abandonului școlar, intergrarea socială și profesională, suport psihologic, orientare școlara și profesională, reducerea sărăciei extreme. Principalii noștri beneficiari sunt copii și tineri proveniți din medii dezavantajate și din sistemul de protecție socială. 

 

Ce facem noi mai exact?

Sustinem copiii si tinerii din medii dezavantajate, in special din mediul rural, sa mearga la scoala, prin asigurarea de imbracaminte si incaltaminte, rechizite, ghiozdane, carti, burse, bani de transport, bani de medicamente, produse de ingrijire personala, ajutor pentru intreaga familie.

INVESTITIA IN COPII, ESTE CEA MAI SIGURA INVESTITIE IN VIITOR!

Astfel ca, pe langa sustinerea materiala a copiilor, oferim servicii de orientare scolara si profesionala, ateliere de dezvoltare personala prin tehnici teatrale, educatie financiara, juridica, antreprenoriala, ore remediale, vizite tematice, cursuri de biodiversitate, ecologie, turism verde, excursii in natura.

Incercam sa alinam suferinta copiilor cu probleme grave de sanatate, internati pe termen lung, la spitalul Marie Curie din Bucuresti, astfel ca, lunar, donam kituri de igiena, imbracaminte, scutece, aleze, lapte praf, fructe, carti de colorat, creioane colorate, carti de lectura, tablete.

PRINCIPALELE NOASTRE PROIECTE:

·        PRANZUL COMUNITAR -  reprezintă o initiativa care îmbină socializarea, cu învățarea activă și cu reducerea risipei alimentare, fiind dedicat copiilor ce provin din medii sociale dezavantajate, dar și vârstnicilor ale căror venituri nu le permit o viață decentă.

 

Împreună cu membrii comunităților locale, voluntarii asociației gatesc mese calde pentru copii și vârstnici, in timp ce alti voluntari organizeaza diverse ateliere si activitati educationale pentru copiii prezenti la eveniment.

 

Pentru ca suntem preocupati de sanatatea Planetei, suntem activi in reducerea risipei alimentare, astfel ca 70% din ingredientele folosite la gatit provin de la bancile de alimente si de la producatori locali.

 

Ateliere de dezvoltare personala, de creativitate, muzica, dans si miscare sunt activtati benefice pentru buna dezvoltare a copiilor. Deprinderea de a servii masa impreuna, invatatrea regulilor de igiena si de conduita, socializarea pozitiva, sunt valori care contribuie la pregatirea copiilor pentru viata de adult.

 

Prânzul comunitar în cifre:

·        - 824 copii și voluntari implicați din 4 judete/lunar

·        - peste 2.000 porții de mâncare pregătite

·        - zeci de ateliere organizate

·        - 2 excursii pentru copii

·        Zeci de tone de alimente provenite de la Banca pentru Alimente si Mega Image utilizate la pregatirea meselor calde

 

Obiectivele Pranzul comunitar sunt:

- socializare pozitiva

- îmbunătățirea comunicării

- implicare comunitară

- reducerea abandonului școlar

- reducerea risipei alimentare

 

Ateliere organizate:

- ateliere de educatie financiară

- ateliere de dezvoltare personala

- ateliere de creativitate, muzica,dans si miscare

- orientare în natură

- climbing

 

·        MERG LA LICEU – proiect de sustinere si orientare vocationala a unui numar de 30 de copii din cartierul Rahova, Bucuresti. Copii iau parte, saptamanal, la activitati educative, non-formale, gandite sa completeze educatia formala – ateliere de scriere creativa, de educatie juridica si financiara, educatie antreprenoriala (am initiat si un concurs de idei de afaceri in care una dintre echipe a create de la 0, o rochie de seara pe care a prezentat-o unor investitori, impreuna cu idee de afacere), vizite tematice (interactiunea cu producatorii emisiunilor radio de la Magic FM, Rock FM, Kiss FM), excursii in natura pentru a studia biodiversitatea si a respecta mediul inconjurator, ateliere de dezvoltare personala prin tehnici teatrale (cu actori profesionisti de la IMPROTECA si studenti la masterat la UNATC).

 

·        CENTRE EDUCATIONALE, DE TIP AFTER SCHOOL – in Lupeni (in colaboarre cu Asociatia Armonia) si in Simeria, jud. Hunedoara (in colaborare cu SPAS Simeria) – oferim activitati educationale, ateliere de dezvoltare personala, ajutor la teme, ateliere de creativitate, excursii, facilitarea accesului la cultura (in parteneriat cu Teatrul de Arta Deva).

Beneficiarii acestui program sunt 60 de copii si adolescent din Simeria, Simeria Veche, Lupeni si Uricani, jud. Hunedoara.

 

Toate proiectele si actiunile au fost posibile cu ajutorul unor sute de oameni cu un suflet mare, mare, si a zeci de firme si institutii de invatamant.

 

 

[ Show more ]

Proiecte

Asociatia Copii pentru Viitor
VREAU ȘI EU SĂ MERG LA ȘCOALĂ!
Rata abandonului școlar din România este una dintre cele mai ridicate din Uniunea Europeană. Scopul proiectului nostru este reducerea abandonului scolar si orientarea scolara si profesionala a copiilor si tinerilor!  
Asociatia Copii pentru Viitor
Copiii Deltei
  Sunt Ciprian si voi face traseul Tulcea -Sulina, pana la gura de varsare, cu Caiacul!  
Asociatia Copii pentru Viitor
EXPLORATORII NATURII
La initiativa echipei inimoase de la Weekend cu Prietenii, dorim sa le oferim copiilor din medii defavorizate, accesul la excursii in natura si la activitati non formale (orientare cu busola, descoperirea plantelor si animalelor).    

Evenimente fundraising

VREAU ȘI EU SĂ MERG LA ȘCOALĂ! @ Legal Half-Marathon Bucharest ~ 2024

 

Te invităm la primul concurs de alergare dedicat profesiilor juridice.


Asociația EOS D’ART, in parteneriat cu BAROUL BUCURESTI, Primăria Municipiului București, vă invită la prima ediție a LEGAL HALF-MARATHON. Cu startul din fața Tribunalului București și cu traseul pe Bd. Unirii, ai ocazia unui traseu plat în centrul orașului.

Copiii Deltei @ Provocări sportive individuale ~ 2024

Te așteptăm cu provocări sportive individuale pentru o cauză caritabilă pe Galantom!

VREAU ȘI EU SĂ MERG LA ȘCOALĂ! @ Dac Worrior ~ editia de toamna ~ 2023

Am creat un câmp de luptă pentru dacii moderni, cu un traseu de peste 5 km. de alergare liberă și obstacole provocatoare, gândite pentru sportivi amatori și profesioniști dornici de o competiție motivantă și de relaxare activă!

VREAU ȘI EU SĂ MERG LA ȘCOALĂ! @ Festivalul Sporturilor Greenfield Băneasa ~ 2023

Festivalul Sporturilor aduce împreună participanți din toate categoriile de vârstă, oferind un spațiu sigur și profesionist, în care mișcarea și emoțiile pozitive alimentează starea de bine a celor prezenți.

Festivalul Sporturilor este unul dintre puținele festivaluri de acest gen organizate în România.

EXPLORATORII NATURII @ Dăruiește ziua ta ~ 2023

Prin Galantom îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta de naștere sau de nume să facă, în schimb, o donație pentru o cauză. Fă-ți pagina pentru a-ți dărui ziua pe ziuata.galantom.ro!

VREAU ȘI EU SĂ MERG LA ȘCOALĂ! @ Dac Worrior ~ 2023

Dac Warrior și-a stabilit tabăra de antrenament pe domeniul “Ferma Dacilor”, din Tohani (Prahova), înlănțuind peste 25 de probe provocatoare pe un traseu de a 5 sau 10 km, cu o diferență de nivel de 250m.

Vezi toate evenimentele8

Pagini fundraising

Sunt Sportiv Galantom pentru Asociatia Copii pentru Viitor

 Buna, sunt Flavia și pe 24 martie alerg la Legal Half Marathon cu colegii mei din comunitatea Legal Runners, pentru o Copii pentru Viitor, o asociati...

100% Complete
Sunt Sportiv Galantom pentru Asociatia Copii pentru Viitor

Buna, sunt Dragos și pe 24 martie alerg la Legal Half Marathon cu colegii mei din comunitatea Legal Runners, pentru Copii pentru Viitor, o asociatie c...

95.25% Complete
Ape Curate - Copii Sanatosi!

Salut, sunt Ciprian si impreuna cu prietenul meu patruped - Pokemon, te invit sa ne fi alaturi intr-o calatorie cu adevarat speciala, direct din inima...

85.692307692308% Complete
Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua unei cauze dragi mie. Cel...

6% Complete
Sustin educatia copiilor din medii dezavantajate!

Salutare, sunt Dragoș și concurez la Dac Warrior, o cursa cu peste 20 de obstacole, pentru a ajuta peste 500 de copii mici, dar cu mare potențial, să...

75.47619047619% Complete
Sustin Asociatia Copii pentru Viitor

Salutare! Sunt Ionut și, pe16 Septembrie, concurez la Festivalul Sporturilor, cursa cu obstacole, pentru a ajuta peste 500 de copii mici, dar cu mare...

53.333333333333% Complete
Vezi toate paginile38