Asociația De-a Arhitectura

Asociația De-a Arhitectura

MY SCHOOL CAN BE COOL

Status: Fundraising

 MY SCHOOL CAN BE COOL (fostul DE-A ARHITECTURA ÎN ŞCOALA MEA) este un program educațional de arhitectură şi mediu construit pentru gimnaziu și liceu ( 12-18 ani), în implementare din septembrie 2015.

Elevii, cu ajutorul cadrelor didactice și al arhitecților (persoană-resursă) ajung la un set concret de obiective de intervenție. Prin consens, va fi ales și apoi detaliat un proiect care se va implementa efectiv prin resursele mobilizate. Pe parcurs, elevii devin mai conștienți de relația dintre mediului construit și starea de bine, aplică cunoștințele dobândite la diverse materii, își dezvoltă creativitatea, spiritul de inițiativă și îndemânarea. Toată echipa de proiect se va implica și în realizarea efectivă a intervențiilor.

[ Show more ]
0% Complete

0 RON

Sumă:

0

Galantomi:

0

Donații:

23,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

„My School Can Be Cool” este un program educațional de arhitectură şi mediu construit pentru gimnaziu și liceu (12-18 ani), în implementare din septembrie 2015.

 

Elevii, cu ajutorul cadrelor didactice și al arhitecților (persoană-resursă) ajung la un set concret de obiective de intervenție. Prin consens, va fi ales și apoi detaliat un proiect care se va implementa efectiv prin resursele mobilizate. Pe parcurs, elevii devin mai conștienți de relația dintre mediul construit și starea de bine, aplică cunoștințele dobândite la diverse materii, își dezvoltă creativitatea, spiritul de inițiativă și îndemânarea. Toată echipa de proiect se va implica și în realizarea efectivă a intervențiilor.

 

Programul educațional „My School Can Be Cool” (fostul program „De-a arhitectura în școala mea” în perioada 2015-2021) se adresează elevilor, profesorilor și arhitecților pentru care spațiul școlii este important în procesul educațional. Utilizatorii de zi cu zi ai școlii sunt cei mai în măsură să descopere avantajele și dezavantajele create de spațiile de învățare, dar și să-și imagineze cum și-ar dori să fie școala lor. Ghidul online „My School Can Be Cool” este instrumentul de lucru atât al elevilor, cât și al arhitecților și profesorilor.

 

Scopul proiectului este:

 

⌂ să se ajungă la un set concret de obiective de intervenție;

⌂ elevii să devină mai conștienți de relația dintre mediului construit și starea de bine;

⌂ să aplice cunoștințele dobândite la diverse materii;

⌂ să își dezvolte creativitatea, spiritul de inițiativă și îndemânarea.

 

Finanțarea va acoperi implementarea proiectului într-o școală pentru un an și va ajuta la desfășurarea următoarelor activități:

 

⌂ 25 de elevi în grupa proiectului de 12-18 ani;

⌂ 30 de lecții pe parcursul unui an școlar alături de un arhitect îndrumător;

⌂ materiale didactice De-a arhitectura;

⌂ analiza școlii și identificarea nevoilor comunității;

⌂ propunere proiect amenajare;

⌂ proiect tehnic realizat de arhitectul îndrumător;

⌂ activități fundraising pentru adaptare;

⌂ execuție proiect;

⌂ eveniment lansare;

⌂ comunicare proiect;

⌂ regia asociației.

 

Toate proiectele implementate sunt publicate în galeria de proiecte ȘCOALA MEA pe care am creat-o pentru ca și alți elevi, profesori și arhitecți să beneficieze de experiența acumulată în acest program, care se desfășoară din 2015.