Asociatia Sprijin Pentru Normalitate Autism

Asociatia Sprijin Pentru Normalitate Autism

CASA NORMALITATII

Status: Fundraising

Scopul nostru este sa avem un loc al nostru pentru incluziune, socializare, terapii, ateliere unde copiii nostri sa evolueze impreuna cu copiii nostri tipici, sustinuti de psihologi, cadre didactice, voluntari, parinti.

SANSA spre normalitate!

[ Show more ]
0.475% Complete

95 RON

Sumă:

1

Galantomi:

2

Donații:

20,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Povestea noastra a inceput in apr.2020, cand am donat primului copil autist din Moreni.

Asa am aflat ca mai sunt 8 copii.

Pentru mine uimirea a fost mare ca exista un copil,dar 8?!

Din nefericire am constatat cu timpul ca autismul este un fenomen si sunt foarte multi si destul de multi nedeclarati. Motivul principal fiind necunoasterea parintilor, lipsa sprijinului, indrumarilor, rusinea, neacceptarea. 

Instictiv am intrebat daca au un loc unde sa se intalneasca sau un ONG care sa se ocupe de ei.

Nu era nici una, nici alta.

Nimic nu este intamplator. 

Pentru ca grupul acesta se formase cautandu-se unul pe altul in dorinta disperata de a-si trai  propria viata in durerea cunoscuta doar de ei. La initiativa uneia din mamici. Avusesera cateva tentative esuate din lipsa ..unui loc! Un loc stabil.

Daca pentru copii este bine sau nu, intr-o lume necunoscuta de noi, cu siguranta va spun ca ds pentru parinti este temnita! O viata intemnitata de grija si durerea permanenta.

Am reusit sa obtin o clasa in Scoala Gimnaziala 4 din Moreni, cu ingaduinta nemarginita a directoarei. Cam singulara in acest sens!

Am amenajat-o din fondurile mele personale, cu fotolii figurine de plus, jucarii, abtipilduri etc

Aici ne-am invatat unii pe altii, ne-am cunoscut, ne-am sarbatorit, am trait multe bucurii, de la activitati recreative si educative zilnic in vacanta si saptamanal in timpul scolii , pana la excursii, teatre, muzee, plimbari cu trenul etc.

Pana in vara asta cand scoala a intrat in renovare. Asa am ramas in strada cu bunavointa tuturor, mai ales a administratiei locale. 

Administratie care a refuzat sa lucreze o propunere de proiect depusa de mine, pentru ca ea sa ajunga pe Ordinea de Zi in CL, cu  solicitarea concesionarii unui imobil dezactivat (existent)in vederea renovarii de catre noi, pe motiv ca :" E scos la licitatie pentru Prodan".

De aceea ne dorim si luptam sa avem un loc al nostru!

Este vital pentru parinti sa aiba un loc de unde sa obtina informatia, indrumarea, ajutorul, sustinerea psihica-sufleteasca, sustinerea materiala, toate extrem de necesare pentru lupta cu aceste ..atat de controversate tulburari din spectrul autist ale copiilor lor- autismul, ADHD ul, sindromul DOWN etc.

Rezultatul copiilor este sanatatea si puterea parintelui de a lupta pentru ei. Ii includem in grija noastra!

Acest loc la care visam, este dedicat copiilor speciali si copiilor tipici care vor sa ni se alature intr-o educatie altfel. O iubire, altfel! Sincera si curata!

 

In acest rasptimp am reusit sa amenajez o sala pentru terapie de integrare senzoriala, din fonduri proprii si sa specializam un psiholog in aceasta terapie, din fondurile asociatiei. Pentru ca am reusit sa ne facem cunoscuti si sa castigam increderea comunitatii si avem cateva formulare 230. Chiar si donatii!

Prima donatie: Felea Maria , in cauza eu, 4700 eur.

Comunitatea 5000 eur.

Membrii ONG-ului suntem:  eu presedinte si fondator, prima mamica - Cristina Stefan si o prietena a mamicii- Marasescu Sorina.Nu este ONG de familie.

Cu deosebita consideratie,

Felea Maria

Presedinte Asociatia Sprijin Pentru Normalitate Autism

Moreni, Dambovita