Fundația Comunitară București

Fundația Comunitară București

Bucureștiul Pregătit

Status: Fundraising

Bucureștiul Pregătit adună resurse, susține proiecte și pregătește bucureștenii pentru următorul cutremur major. Credem că Bucureștiul se poate ajuta singur și fiecare dintre noi are un rol esențial pentru ca, împreună, să salvăm vieți.

[ Show more ]
76.4% Complete

3,056 RON

Sumă:

1

Galantomi:

24

Donații:

4,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

În 2017, DOR publică un amplu articol despre cutremure.

Reacția? Groază și multe discuții, preț de câteva săptămâni, printre locuitorii Bucureștiului. Și atât. Credem că Bucureștiul se poate ajuta singur – cetățenii, alături de societatea civilă, pot avea un rol esențial. Putem face asta dacă avem un plan și îl punem în practică împreună.

Lansat acum patru ani, Bucureștiul Pregătit, programul pentru cutremur și alte dezastre majore al Fundației Comunitare București,  își propune să pregătească bucureștenii pentru următorul cutremur major – pentru că nu putem consolida clădiri, lucrăm pentru ca oamenii să știe care sunt comportamentele corecte înainte, în timpul și după cutremur cât și pentru crearea unui sistem de suport după producerea dezastrului. Cu aproximativ 300.000 euro, am ajuns la 3.000 de oameni care au făcut cursuri de prim-ajutor, 13.000 de elevi și profesori care au făcut cursuri de pregătire pentru cutremur, 17 câini de căutare-salvare certificați pentru dărâmături, 200.000 de oameni expuși mesajului despre riscul seismic.