Asociatia Ecoteca

Asociatia Ecoteca

Recicleaza cu noi! Ateliere de reciclare manuala la CDD Polizu

Status: Fundraising

In cadrul CDD Polizu organizam dezbateri si evenimente pe teme legate de dezvoltare durabila dar si teambuilding-uri creative - ateliere de reciclare manuala (upcycling) a deseurilor destinate copiilor, studentilor si tuturor persoanelor pasionate de „mesterit” care vor sa invete lucruri noi, sa confectioneze lucruri utile din deseuri si sa contribuie astfel, prin gesturi mici, la protejarea naturii.

[ Show more ]

1,700 RON

Sumă:

1

Galantomi:

17

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Centrul de Dezvoltare Durabila Polizu este un spațiu de 100 de metri pătrați, amenajat cu mobilier din deșeuri și dotat cu scule de bricolaj. CDD se afla în Campusul Facultății de Chimie din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti. (Str. Gheorghe Polizu, nr. 1-7, zona Gării de Nord).

In cadrul CDD Polizu organizam dezbateri si evenimente pe teme legate de dezvoltare durabila dar si teambuilding-uri creative - ateliere de reciclare manuala (upcycling) a deseurilor destinate copiilor, studentilor si tuturor persoanelor pasionate de „mesterit” care vor sa invete lucruri noi, sa confectioneze lucruri utile din deseuri si sa contribuie astfel, prin gesturi mici, la protejarea naturii.

Scopul acestor ateliere este educativ, ne dorim ca tinerii si cetatenii, in general, sa constientizeze faptul ca deseurile sunt resurse importante care pot fi reutilizate sau reciclate, nu sunt doar niste „gunoaie" care trebuie aruncate cu orice pret.

Totodata,sprijinim tinerii aflati la inceputul carierei, studentii si persoanele pasionate de acest domeniu (care nu au posibilitati financiare sa plateasca pentru traininguri/ateliere) sa testeze prototipuri si de ce nu, sa demareze proiecte/o afacere in acest domeniu.

In ultimii 3 ani Asociatia Ecoteca a organizat peste 30 de ateliere de reciclare manuala (de exemplu: ateliere de confectionare mobilier din paleti si anvelope uzate, de reciclare deseuri textile, etc) impreuna cu diverse ONG-uri partenere, studenti, copii, persoane pasionate de „mesterit" in cadrul CDD.

Colaboram mai ales cu studenti din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” dar si din cadrul altor universitati (Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti-UNARTE, Universitatea Politehnica Bucuresti – Facultatea de Chimie, ASE Bucuresti) dar si cu alti voluntari si cetateni pasionati de acest domeniu.

Buget ateliere - 5000 RON (Buget/atelier - 200 - 1000 RON)

Desi activitatea desfasurata in cadrul Centrului nu este remunerata, fiind realizata de voluntari, avem nevoie de bani pentru achizitionarea de scule de bricolaj, consumabile pentru ateliere (vopsele „eco” - majoritatea pe baza de apa, suruburi, pensule, echipamente de protectie etc), transportul materialelor/produselor si pentru mici gustari homemade oferite in cadrul atelierelor publice.

Pentru a continua aceste ateliere si alte activitati de constientizare privind importanta reducerii si reciclarii deseurilor avem nevoie de sprijinul vostru!

Mai multe informatii despre proiect gasiti pe:

http://www.ecoteca.ro/proiecte/centrul-de-dezvoltare-durabila-polizu

https://www.facebook.com/cddpolizu/?ref=br_rs