Sărbătorim 10 ani de impact în comunitate! Impactul nostru colectiv devine mai puternic cu ajutorul tău.    Doneaza acum!

Ce este Galantom?

Un Galantom este un om mărinimos, mereu dispus să îi ajute pe alții, în mod dezinteresat.

Platforma Galantom a fost dezvoltată de Asociația OneKind și Asociația People for Sport pentru ca oamenii de bine din România să poată susține cu ușurință cauzele sociale în care cred.

Ce este Galantom?

Ce-l face pe om galantom? Generozitatea! Omul bun, darnic și implicat este un galantom. Dacă ai ajuns aici, cu siguranță ești și tu unul.

Credem că există foarte mulți oameni generoși printre noi, de aceea am creat Galantom.ro.

Galantom este o platformă de fundraising peer to peer, care aduce împreună oameni de bine: fundraiseri voluntari, donatori și organizații non profit.

Prin platformă poți strânge donații de la cei din cercul tău social: rude, apropiați, colegi, prieteni din social media, pentru a susține proiectele ONG-urilor care aduc schimbare în bine în comunitate.

Galantom.ro este un proiect non-profit dezvoltat de Asociația Envision și People for Sport.

Cum funcționează?

Întrebări frecvente

Sunt cateva criterii, zicem noi de bună credință, pe care le urmărim atunci când ne facem o nouă organizație prietenă pe Galantom:

1. Să fie o organizație neguvernamentală (asociație, fundație), non-profit, înregistrată legal în România și acreditată pentru acordarea serviciilor în proiectele pe care le desfășoară (unde acreditarea este necesară).

2. Să desfășoare proiecte cu impact social în România, iar acestea să aibă obiective și rezultate măsurabile.

3. Să nu implementeze, să nu susțină și să nu promoveze evenimente și proiecte de propagandă religioasă sau politică, ori care incită la discriminare de orice fel sau la ură.

4. Să fie o organizație credibilă care comunică transparent cu publicurile sale. Să aibă un raport anual sau un alt mecanism de raportare transparentă a activităților (ex. site web, raport de audit etc.).

5. Să își îndeplinească toate obligațiile de plată a contribuțiilor, taxelor și impozitelor, să nu aibă datorii fiscale.

6. Să nu fie în stare sau în proces de dizolvare ori lichidare, sau cu activitatea suspendată, să nu fie plasată sub administrare judiciară, să nu facă obiectul vreunei proceduri în legătură sau similare cu cele de mai sus.

7. Să nu fi făcut obiectul vreunei hotărâri judecătorești care are autoritate de lucru judecat pentru fraudă, corupție, aderare la un grup infracțional sau orice altă activitate ilicită care prejudiciază interesele financiare și nu numai ale comunităților.

8. Să nu fi avut alte abateri grave în implementarea unor proiecte anterioare.

9. Reprezentanții sau angajații organizației nu susțină scopuri politice, să nu fie sau să nu fi fost condamnați ori să fi executat executat pedepse pentru fapte privind conduită profesională, fraudă, corupție sau orice alte activități ilicite legate de finanțări din surse publice, private sau individuale.

Galantom se integrează cu procesatorul de plăți al organizației. Așadar, trebuie sa ai un contact cu un procesator de plăți din România, înainte să te înscrii pe Galantom. Cei mai utilizați procesatori de plăți de către organizațiile de pe Galantom sunt Netopia si EuPlatesc. Dacă nu știi de unde să începi, te putem ajuta noi. Dacă ai deja un cont deschis la un procesator de plăți, te putem ajuta noi cu setările pentru integrarea pe Galantom.

De asemenea trebuie să ai cel puțin un fundraiser voluntar care să vrea să strângă fonduri pentru organizația ta în perioada imediat următoare și să știi prin ce provocare/eveniment.

Ca să îți înscrii organizația pe Galantom trebuie sa completezi formularul de AICI.

După verificarea organizației, colegii noștri te vor contacta să-ți dea detaliile pentru crearea paginii de organizație.

Pe Galantom se pot strânge fonduri doar pentru proiecte ale unor ONG-uri. Nu pot fi postate proiecte ale unor persoane fizice sau grupuri de inițiativă, fără statut juridic.

Poți strânge fonduri pentru orice proiect non-profit cu impact social care rezolvă o problemă din comunitate. Este important să știi că proiectul trebuie sa fie al unui ONG. Nu pot fi proiecte ale unor persoane fizice sau grupuri de inițiativă, fără statut juridic.

Domeniile de impact ale proiectelor de până acum de pe Galantom le găsești pe prima pagina a platformei.

Evenimente sportive organizate sau provocări sportive individuale [...]

Zile speciale - ziua de naștere sau de nume, nunta sau botezul [...]

Dăruiește pasiunea sau talentul - concerte pro bono, desen și pictură, workshop-uri sau trainiguri [...]

Un obicei Galantom, provocarea de 30 de zile - renunța la un obicei rău sau adopta un obicei bun [...]

Chef Galantom - gătești și faci fundraising [...]

Campanii și provocări internaționale - Shave to save, Movember, Brave cut [...]

Altele - Mos Crăciun Galantom, 30 Day Fundraising Challenge, concursuri de karaoke, board games sau treasure hunt [...]

Poți vedea în secțiunea evenimente toate evenimentele implementate până acum pe Galantom

Pentru Daruiește ziua creează-ți pagina AICI;

Pentru evenimente sportive AICI, cu mențiunea că evenimentele trebuie adaugate în prealabil de noi pe platformă

Pentru alte tipuri de provocări, te rugăm să contactezi organizația pe care vrei să o susții. Vezi organizațiile de pe Galantom . AICI

Pe Galantom fiecare fundraiser care vrea să susțină o cauză trebuie să aibă o provocare personală. Fiecare pagină de fundraising este legată de o provocare și de un proiect al unei organizații. Fundraiserul poate alege una dintre provocările de pe platformă sau poate propune o provocare nouă.

Principiul este că fundraiserul dedică această provocare unei cauze caritabile și își încurajează prietenii să doneze pe pagina lui de fundraising de pe Galantom. În acest fel fundraiserul este și mai motivat să își ducă provocarea până la capăt, iar, împreună, susțin un proiect care rezolvă o problemă din comunitate.

Pe Galantom donațiile se fac pe paginile individuale de donații ale fundraiserilor, cu cardul. Tranzacțiile sunt securizare prin procesatorul de plați cu care fiecare organizație are contract direct.

Platforma Galantom este un proiect non-profit și este oferită gratuit organizațiilor, adică nu percepem comision. Platforma se susține din donații. Galantom există și poate ajuta din ce în ce mai multe ONG-uri datorită contributorilor inimoși, care donează prin platformă. La fiecare donație poți direcționa 1,3, sau 5% din donația ta către Galantom. Desigur că poți alege și 0 (zero).

Fiecare organizație de pe Galantom folosește serviciile unui procesator de plăți online cu care are contract direct și căruia îi plătește un comision în funcție de condițiile contractuale. Aceste comisioane sunt de obicei până la 2% din fiecare tranzacție.

Proiect susţinut de:
Ing Romania Romanian American Foundation