Sărbătorim 10 ani de impact în comunitate! Impactul nostru colectiv devine mai puternic cu ajutorul tău.    Doneaza acum!

Mediu

Protecția mediului; Dezvoltare Durabilă; Mobilitate Urbană

Proiecte

Asociația Micile Bucurii
J.E.D.I Eco-leadership
Ne reimaginăm activismul - formăm o nouă generație de lideri climatici. Un soi de Hogwarts pentru activiști, artiști și change-makers care cred într-un viitor durabil. Doar că noi suntem J.E.D.I.
Plantam fapte bune in Romania
Plantam fapte bune in Romania - 2023
La început, eram doar niște studenți ce împărțeau același vis: de a salva pădurile. În prezent, creăm viitoarele păduri ale României cu ajutorul voluntarilor. 
Asociatia Grupul Milvus
Voliere noi pentru Centrul de Reabilitare al Animalelor Sălbatice Milvus
Mii de animale sălbatice își pierd viața anual în România, fie accidentate, fie bolnave, fie otrăvite. Multe dintre ele ar avea o șansă la supraviețuire, dacă ar ajunge în timp util la un centru specializat.
Asociatia Grupul Milvus
Conștientizare prin studierea migrației păsărilor în Tabăra de inelare de pe Grindul Chituc
Cum reușesc păsările să navigheze pe distanțe lungi fără să se rătăcească? Cum știu să se orienteze folosind stele, câmpurile magnetice ale Pământului sau alte indicii? Cum își pregătesc rezervele de energie pentru călătoriile epuizante? 
ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila
Adoptă un copac!
 Adoptă un Copac! este un program de împădurire al asociației Viitor Plus - pentru oameni și natură, ce are ca scop creșterea suprafeței împădurite în județele din sudul României, în special prin plantarea de perdele forestiere și perimetre de ameliorare. Toate pădurile plantate sunt adiționale și nu ar exista fără implicarea tuturor celor care ne susțin! Din 2007 și până în prezent, proiectul Adoptă un Copac! a plantat alaturi de 16,000 de voluntari peste 790,000 de puieţi pe o suprafață de ~131 hectare de teren degradat sau deșertificat. 
Asociația Pădurea Copiilor
Creștem păduri. Formăm comunități
Pădurea Copiilor este prezentă în 23 de comunități din sudul României, reușind să readucă la viață prin împădurire peste 111 ha de teren neproductiv, dintre care 33 ha de pădure se află deja la stare de masiv. Misiunea organizației este de a crește păduri în 100 de comunități din sudul țării - cel mai afectat de secetă din cauza schimbărilor climatice - până în 2035.
WWF România
BEAR AGAIN - Orfelinatul de urși
Din 2004, în Munții Hășmaș, județul Harghita, funcționează singurul Centru pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din Europa. Rolul principal al Orfelinatului de urși Bear Again este de a salva de la o soartă tragică ursuleții orfani
Pachamama România
Drepturile Ecosistemului Roșia Montană
Ecosistemul Roșia Montană este o entitate vie ce ar trebui să aibă drepturi legale, cum ar fi: dreptul de a exista, a se regenera și a evolua natural; dreptul la aer, apă, sol curate etc.
A.R.T. Fusion
14 zile sustenabile
Dacă tot e iulie fără plastic, am decis să lansăm o provocare prin care să avem mai multă grijă de planetă: 14 zile (mai) sustenabile.  Hai să creionăm împreună viitorul pe care ni-l dorim!
WWF România
Protejează pădurile României
Tăierile ilegale/iresponsabile duc la degradarea pădurilor și la distrugerea habitatelor, crescând pericolul de alunecări de teren, inundații, eroziuni sau deșertificări. Sprijină pădurile din Carpați și ajută-ne să conservăm cele peste 300.000 ha de potențiale păduri virgine, să monitorizăm sistemul național de trasabilitate a lemnului și să oprim tăierile ilegale.
WWF România
Salvează urșii
Urșii sunt amenințați de restrângerea habitatelor, braconaj, culesul intensiv al fructelor de pădure și atragerea în zonele locuite. Ajută-ne să: protejăm specia, ținem în viață Orfelinatul de urși, dezvoltăm un sistem-inovator pentru prevenirea conflictelor om-animal.
Fundația Comunitară București
Amenajam gradina din curtea scolii - proiect sustinut prin Platforma de Mediu pentru Bucuresti
Fondurile vor contribui la amenajarea unei grădini pedagogice în curtea Școlii Gimnaziale nr. 1 din Buftea.  
Asociatia Mocanita Transilvaniei
Adopta o traversa
Adoptă o traversă și împreună ducem proiectul mocăniței mai departe! Este nevoie să înlocuim minim 3000 de traverse uzate pentru a putea circula cu micul tren din Câmpia Transilvaniei. Pune-ți și tu amprenta asupra dezvoltării proiectului!
Asociatia Grupul Milvus
Un cămin sigur pentru berzele albe
Ajută-ne să confecționăm suporturi pentru siguranța cuiburilor de barză.  Le vom dona mai departe, celor care vor să protejeze cuiburile de electrocutare, celor care vor să se bucure de puii de barză crescuți în siguranță.
AGENT GREEN
FOREVER FOREST
Forever Forest este un concept inovator de îngrijire a pădurilor – altele decât ariile protejate – dezvoltat în urmă cercetării în numeroase zone de bună practică de pe întreagă planetă. În beneficiul biodiversității și al comunităților locale și nu numai, invităm toți proprietarii de pădure să-l urmeze pe termen lung, și invităm restul societății să-l susțină și promoveze, dacă își dorește că peisajele dezolante, odată cu toate dezavantajele lor, să rămână o amintire.
Proiect susţinut de:
Ing Romania Romanian American Foundation