Mediu

Protecția mediului; Dezvoltare Durabilă; Mobilitate Urbană

Proiecte

Asociatia Zi de Bine
VIA SOARELUI
În iunie te luăm cu noi la drum pe VIA SOARELUI, un traseu tematic care aduce împreună iubitorii de vinuri bune și drumeții, de cicloturism și gastronomie (din care amenajăm primii 15 km)
Asociatia Grupul Milvus
Voliere noi pentru Centrul de Reabilitare al Animalelor Sălbatice Milvus
Mii de animale sălbatice își pierd viața anual în România, fie accidentate, fie bolnave, fie otrăvite. Multe dintre ele ar avea o șansă la supraviețuire, dacă ar ajunge în timp util la un centru specializat.
Asociația Pădurea Copiilor
Creștem păduri. Formăm comunități
Pădurea Copiilor este prezentă în 23 de comunități din sudul României, reușind să readucă la viață prin împădurire peste 111 ha de teren neproductiv, dintre care 33 ha de pădure se află deja la stare de masiv. Misiunea organizației este de a crește păduri în 100 de comunități din sudul țării - cel mai afectat de secetă din cauza schimbărilor climatice - până în 2035.
WWF România
BEAR AGAIN - Orfelinatul de urși
Din 2004, în Munții Hășmaș, județul Harghita, funcționează singurul Centru pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din Europa. Rolul principal al Orfelinatului de urși Bear Again este de a salva de la o soartă tragică ursuleții orfani
WWF România
Protejează pădurile României
Tăierile ilegale/iresponsabile duc la degradarea pădurilor și la distrugerea habitatelor, crescând pericolul de alunecări de teren, inundații, eroziuni sau deșertificări. Sprijină pădurile din Carpați și ajută-ne să conservăm cele peste 300.000 ha de potențiale păduri virgine, să monitorizăm sistemul național de trasabilitate a lemnului și să oprim tăierile ilegale.
WWF România
Salvează urșii
Urșii sunt amenințați de restrângerea habitatelor, braconaj, culesul intensiv al fructelor de pădure și atragerea în zonele locuite. Ajută-ne să: protejăm specia, ținem în viață Orfelinatul de urși, dezvoltăm un sistem-inovator pentru prevenirea conflictelor om-animal.
Fundația Comunitară București
Amenajam gradina din curtea scolii - proiect sustinut prin Platforma de Mediu pentru Bucuresti
Fondurile vor contribui la amenajarea unei grădini pedagogice în curtea Școlii Gimnaziale nr. 1 din Buftea.  
Asociatia Mocanita Transilvaniei
Adopta o traversa
Adoptă o traversă și împreună ducem proiectul mocăniței mai departe! Este nevoie să înlocuim minim 3000 de traverse uzate pentru a putea circula cu micul tren din Câmpia Transilvaniei. Pune-ți și tu amprenta asupra dezvoltării proiectului!
Asociatia Grupul Milvus
Un cămin sigur pentru berzele albe
Ajută-ne să confecționăm suporturi pentru siguranța cuiburilor de barză.  Le vom dona mai departe, celor care vor să protejeze cuiburile de electrocutare, celor care vor să se bucure de puii de barză crescuți în siguranță.
AGENT GREEN
FOREVER FOREST
Forever Forest este un concept inovator de îngrijire a pădurilor – altele decât ariile protejate – dezvoltat în urmă cercetării în numeroase zone de bună practică de pe întreagă planetă. În beneficiul biodiversității și al comunităților locale și nu numai, invităm toți proprietarii de pădure să-l urmeze pe termen lung, și invităm restul societății să-l susțină și promoveze, dacă își dorește că peisajele dezolante, odată cu toate dezavantajele lor, să rămână o amintire.
Plantam fapte bune in Romania
Plantam fapte bune in Romania - 2022
Unii cred despre noi ca suntem un fenomen in materie de schimbare in bine in randul societatii civile, dat fiind interesul voluntarilor pentru actiunile noastre. Altii apreciaza impactul pe care il avem asupra mediului.
ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila
Adoptă un copac!
 Adoptă un Copac! este un program de împădurire al asociației Viitor Plus - pentru oameni și natură, ce are ca scop creșterea suprafeței împădurite în județele din sudul României, în special prin plantarea de perdele forestiere și perimetre de ameliorare. Toate pădurile plantate sunt adiționale și nu ar exista fără implicarea tuturor celor care ne susțin! Din 2007 și până în prezent, proiectul Adoptă un Copac! a plantat alaturi de 16,000 de voluntari peste 790,000 de puieţi pe o suprafață de ~131 hectare de teren degradat sau deșertificat. 
Asociatia Zi de Bine
VERDE STOP-FII EROUL PĂMÂNTULUI!
În Iulie, la #ZiDeBineMoldova, îi învățăm pe copii cum fiecare dintre noi poate/trebuie să se poarte mai Bine cu Pâmântul. Ne ducem pe străzi și prin parcuri cu lecții simple despre grija pentru planetă
TOTUL ESTE POSIBIL
THE RB PROJECT
Planeta Albastră devine mai roșie în fiecare secundă. În loc să constatăm dezastrele de mediu, ne putem înarma cu o pungă de gunoi. Roșie. La lucru!
AGENT GREEN
SALVEAZĂ PĂDURILE PRIMARE ȘI SECULARE
Obiectivul proiectului Salvați pădurile primare și seculare / SAVE PARADISE FORESTS este protecția strictă și imediată a ultimelor zone întinse de sălbăticie pură, ultimele din Europa cu excepția Scandinaviei: 10% dintre pădurile României, conform și recomandărilor Strategiei europene pentru biodiversitate din 2020.  Pădurile primare și seculare leagă̆ trecutul de viitor, sunt o enciclopedie vie de informații ecologice din care vom avea mereu de învățat. Cu toate acestea, aceste locuri de o frumusețe și importanță de neînlocuit devin din ce în ce mai rare în lume. Apetitul crescut al oamenilor distruge progresiv barieră care proteja odată aceste păduri și le ținea departe mașinăriile care le culcă la pămănt.
Proiect susţinut de:
Ing Romania Romanian American Foundation